Izaslanik njemačke vlade danas i sutra u posjeti BiH

- Specijalni izaslanik njemačke Vlade za zapadni Balkan Manuel Zaracin boraviće danas i sutra u posjeti BiH, najavljeno je iz Ambasade Njamačke u BiH.

Bosna i Hercegovina 30.03.2022 | 07:47
Izaslanik njemačke vlade danas i sutra u posjeti BiH

Ovo je njegova prva zvanična posjeta, nakon što ga je ministar inostranih poslova Njamačke Analena Berbok, prilikom posjete BiH početkom marta, predstavila kao specijalnog izaslanika.

Zaracin će bi danas u Sarajevu trebao da se sastane sa ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara Biserom Turković, zamjenikom visokog predstavnika Majklom Skenlanom i premijerom Кantona Sarajevo Edinom Fortom, saopšteno je Ambasade Njamačke u BiH.

Planiran je i susret sa Jakobom Fincijem i Dervom Sejdićem, koji su 2009. godine tužili BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, jer im je osporeno pravo da se kao Jevrej i Rom kandiduju za Predsjedništvo i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Tokom posjete Brčko distriktu planirani su razgovori sa predstavnicima lokalne uprave i civilnog društva. 

(Srna Foto: Stefan Kaminski) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Lija

30.03.2022 07:06

Opet neki mesetari zavadjaju u bih.

ODGOVORITE
Name

mihail

30.03.2022 07:29

Koja NJemacka, da li ovaj narod ima bar malo mozga ako toliko skolovanih ljudi ima.Njemacki industrijalci nikada nista nisu kupili ako nije proizvod ucenjen do cene kostanja Uvek ce tako biti.Mi za njih radimo proizvode iz kojih sa min cenom rada (prosjackom) izvlacimo max 5(%) dobiti i to pod uslovom da negde u sirovinama nesto krademo od drzave.Mi smo za EU i vladavina prava i mozgovi i civilizacija samo smo zbog podanickog odnosa a zarad pljacke izgubili svoje JA.

ODGOVORITE
Name

Re

30.03.2022 10:51

A jel to naša mladež ide u Njemačku ili u Rusiju, u Austriju ili u Kinu?