Пленковић планира смјену Милосевића и јос три министра?

Хрватски медији месецима већ спекулишу о реконструкцији актуелне владе премијера Андреја Пленковића, што би се, према данашњем писању загребачког Јутарњег листа, могло догодити пре предстојећег Ускрса, који се у Хрватској обележава по Грегоријанском календару.

Регион 29.03.2022 | 17:18
Пленковић планира смјену Милосевића и јос три министра?

Позивајући се на изворе из владе и коалиционих партнера, лист пише да је готово сигурно да ће Пленковић заменити четири министра, али да би их могло бити и више, чак седам.

Према истим изворима, министарску фотељу сигурно губе УСКОК-ови осумњичени потпредседник актуелне владе из СДСС-а Борис Милошевић и министар рада Јосип Аладровић.

Врло је изгледно, кажу, да и министар привреде и одрживог развоја више неће бити Томислав Ћорић, а без функције остаје и министарка регионалног развоја и фондова Европске уније Наташа Трамишак.

Јутарњи пише да се наследници Бориса Милошевића већ спомињу.

Влада би, кажу извори, тако могла добити и једну потпредседницу владе, а у игри су Споменка Ðурић, актуална државна секретарка у Министарству регионалног развоја и фондова ЕУ, која је на тој дужности још од 2016., као и Сњежана Васиљевић, професорка Правног факултета у Загребу.

Обе су, наводи се, блиске СДСС-у, али нису формално чланице ове српске странке.

Сњежана Васиљевић била је опција за место потпредсједнице владе и 2020., али је ипак изабран Милошевић јер је већ имао политичко искуство.

Тада је, додаје се, председник СДСС-а Милорад Пуповац рекао да избор Милошевића “не умањује спремност професорке Васиљевић да помогне овој влади и српској заједници којој и сама припада”.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар