Стабилност и борба против корупције услов инвестирања

Политичком стабилношћу и провођењем активности борбе против корупције условљен је већи степен инвестиција Њемачке у БиХ а примјер тога је Србија која је политичком стабилношћу у протеклих неколико година привукла бројне  њемачке инвеститоре који данас запошљавају 60 хиљада људи у Србији.

Босна и Херцеговина 28.03.2022 | 18:02
Стабилност и борба против корупције услов инвестирања

Истакнуто је ово на састанку Ђорђа Милићевића, члана Предсједништва СДС са Рубеном Шустером, генералним секретаром ЦДУ Њемачке и директором канцеларије за спољне односе ЦДУ-а  који је данас одржан у сједишту Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) у Берлину.

„Српска демократска странке је предузела низ реформских процеса унутар странке што за резултат има афирмацију великог броја младих људи и политичара. СДС види себе у оквиру породице европских народњачких партија у будућности.“ – поручио је Милићевић након састанка са генералним секретаром ЦДУ. 

Шустер је казао да би свима у БиХ требао бити интерес да се избори одрже у октобру.

„Проблем реформе изборног закона је на странкама у ФБиХ а Српска демократска странка је заинтересована да дође до техничких измјена изборног закона како би дошло до веће транспарентности изборног процеса.“ – нагласио је члан Предсједништва СДС. 

Шустер је нагласио политичку стабилност у БиХ као веома важну имајући у виду сложене међународне околности. Истакао је важност учешћа Њемачке у даљем рјешавању политичких и економских проблема у БиХ.

Ђорђе Милићевић као члан политичко-привредне делегација Босне и Херцеговине борави у посјети Њемачкој.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар