У двориште куће Весића у Клокоту бачена направа

- У двориште куће породице Весић из Клокота комшије Албанци у недељу су бацили запаљиву направу услед чега им је изгорео већи део растиња на имању, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Србија 28.03.2022 | 07:35
У двориште куће Весића у Клокоту бачена направа

Тек пуком срећом, како се додаје, ватра није допрла до куће у којој живе Љубомир и Олга са ћерком Станијом, а приликом напада ћерки су упућене и увреде на албанском.

Из Канцеларије за КиМ наводе да ово није први пут да се породица Весић налази на мети различитих провокација, притисака и претњи, али је први пут да су се нашли на мети директног напада, због чега осећају посебну забринутост.

Весићи претпостављају да се иза овог напада крије намера комшија да их застрашивањем натерају да продају имање.

Ово је, нажалост, још један пример са којим се све проблемима суочавају Срби јужно од Ибра и каквим се све екстремистичким методама служе Албанци не би ли застрашивањем отерали Србе са својих огњишта, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Случај је пријављен полицији која је извршила увиђај, а ујутру ће их обићи и председник Привременог органа општине Витина Срђан Николић да би им пружио помоћ и подршку.

Канцеларија за КиМ поручује да су недопустиви и забрињавајући притисци са којима се суочава породица Весић и да очекује од полиције да под хитно расветли овај случај и одговорне приведе правди, а од међународних представника да овај случај третирају с највећом пажњом.

(Тањуг Фото: Фацебоок) 

Коментари / 0

Оставите коментар