Правне активности града у вези "случаја Екватор"

Град Бања Лука наставља с правним радњама против друштва Екватор д.о.о. као и његовог директора, те повезаних лица.

Република Српска 27.03.2022 | 14:30
Правне активности града у вези "случаја Екватор"

Како је наведено на градском сајту, град је већ поднио иницијативу Правобранилаштву Републике Српске за подношење тужбе за утврђење права својине на земљишту на којем се налази котловница, те ће обавјештавати благовремено јавност о исходу свих ових поступака.

"Град Бања Лука је припремио и кривичну пријаву против Ђорђе Давидовића и других повезаних лица, имајући у виду да постоје основи сумње да је у низу радњи и правних послова прекршен закон, а све у циљу стицања противправне имовинске користи и оштећење повјерилаца кроз злоупотребу овлашћења, фалсификовањем исправа, коруптивним радњама, отварањем фиктивних фирми, прикривањем имовине, свјесним умањење и оптерећењем имовине истих правних лица, пренос права својине на друга правна лица", наводи се на сајту.

Такође, се наводи да затражити и преиспитивање одговорности и запослених лица у правосудним институцијама, нотаријату, поступање и рад одређених вјештака.

"Предузете су и друге радње попут тужбе за поништење за утврђење ништавости уговора на основу којих је стечено право својине на земљишту на којем је сад котловница, тужбе за утврђивање ништавости уговора о цесији, те неколико правних лијекова против одлука судова на основу којих је од града дозвољена наплата износа од преко два милиона КМ", стоји у тексту на сајту Градске упаве.

(БН) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

МЕНАГЕР

27.03.2022 13:42

Нека виси Педро Дјоко Давидовиц је сада највеци проблем БЛ Пустите те прице за малу дјецу Он је задњи у овој афери Имена људи који су му то допустили и који су то за њега урадили Без тога Драско пада све низе и низе Па 20 и кусур година ми изуцавамо такве манифетлуке Науцили смо Не мозе висе проци Морате смислити неке боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.03.2022 13:53

Србија, Мишковић и син колико су наплатили од државе ,распитајте се и нормално нико не одговара.

Name

Е мој Драско

27.03.2022 13:43

Ево као адвокат одговорно тврдим да од тога нема ниста..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.03.2022 13:51

Доко Гепек задња карика у ланцу

Name

Ре

27.03.2022 18:18

А шта боље је да Драшко не ради ништа? Како вас више није срамота? Умјесто да помажете да се рјесавају случајеви ви одмах у пљувацину. Удјите Додику у дупе па уживајте у мирису. Смрадине.

Name

Весели

27.03.2022 13:56

треба их на свим пољима притискат. само тако Драско. остави се ти ових прица гракталица...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Значи

27.03.2022 15:20

Ђоко гепек је задња карика у ланцу.

ОДГОВОРИТЕ