Pravne aktivnosti grada u vezi "slučaja Ekvator"

Grad Banja Luka nastavlja s pravnim radnjama protiv društva Ekvator d.o.o. kao i njegovog direktora, te povezanih lica.

Republika Srpska 27.03.2022 | 14:30
Pravne aktivnosti grada u vezi "slučaja Ekvator"

Kako je navedeno na gradskom sajtu, grad je već podnio inicijativu Pravobranilaštvu Republike Srpske za podnošenje tužbe za utvrđenje prava svojine na zemljištu na kojem se nalazi kotlovnica, te će obavještavati blagovremeno javnost o ishodu svih ovih postupaka.

"Grad Banja Luka je pripremio i krivičnu prijavu protiv Đorđe Davidovića i drugih povezanih lica, imajući u vidu da postoje osnovi sumnje da je u nizu radnji i pravnih poslova prekršen zakon, a sve u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi i oštećenje povjerilaca kroz zloupotrebu ovlašćenja, falsifikovanjem isprava, koruptivnim radnjama, otvaranjem fiktivnih firmi, prikrivanjem imovine, svjesnim umanjenje i opterećenjem imovine istih pravnih lica, prenos prava svojine na druga pravna lica", navodi se na sajtu.

Takođe, se navodi da zatražiti i preispitivanje odgovornosti i zaposlenih lica u pravosudnim institucijama, notarijatu, postupanje i rad određenih vještaka.

"Preduzete su i druge radnje poput tužbe za poništenje za utvrđenje ništavosti ugovora na osnovu kojih je stečeno pravo svojine na zemljištu na kojem je sad kotlovnica, tužbe za utvrđivanje ništavosti ugovora o cesiji, te nekoliko pravnih lijekova protiv odluka sudova na osnovu kojih je od grada dozvoljena naplata iznosa od preko dva miliona КM", stoji u tekstu na sajtu Gradske upave.

(BN) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

MENAGER

27.03.2022 13:42

Neka visi Pedro Djoko Davidovic je sada najveci problem BL Pustite te price za malu djecu On je zadnji u ovoj aferi Imena ljudi koji su mu to dopustili i koji su to za njega uradili Bez toga Drasko pada sve nize i nize Pa 20 i kusur godina mi izucavamo takve manifetluke Naucili smo Ne moze vise proci Morate smisliti neke bolje

ODGOVORITE
Name

Ре

27.03.2022 13:53

Србија, Мишковић и син колико су наплатили од државе ,распитајте се и нормално нико не одговара.

Name

E moj Drasko

27.03.2022 13:43

Evo kao advokat odgovorno tvrdim da od toga nema nista..

ODGOVORITE
Name

re

27.03.2022 13:51

Doko Gepek zadnja karika u lancu

Name

Re

27.03.2022 18:18

A šta bolje je da Draško ne radi ništa? Kako vas više nije sramota? Umjesto da pomažete da se rjesavaju slučajevi vi odmah u pljuvacinu. Udjite Dodiku u dupe pa uživajte u mirisu. Smradine.

Name

Veseli

27.03.2022 13:56

treba ih na svim poljima pritiskat. samo tako Drasko. ostavi se ti ovih prica graktalica...

ODGOVORITE
Name

Znači

27.03.2022 15:20

Đoko gepek je zadnja karika u lancu.

ODGOVORITE