СДС пожелио успјех Иванки Марковић на новом изазову

- Одајемо захвалност професорици Марковић на протекле три године ангажмана у Народној скупштини Републике Српске гдје је одговорним, стручним и срчаним ангажманом доприносила промоцији политика Српске демократске странке.

Република Српска 25.03.2022 | 16:52
СДС пожелио успјех Иванки Марковић на новом изазову

- Проф. др Иванка Марковић вратила је мандат посланика (СДС) Народној скупштини Републике Српске што је био услов за њен потенцијални будући професионални ангажман. Њено мјесто народне посланице у Клубу СДС од наредне сједнице попуниће Слађана Николић из Зворника. 

Одајемо захвалност професорици Марковић на протекле три године ангажмана у Народној скупштини Републике Српске гдје је одговорним, стручним и срчаним ангажманом доприносила промоцији политика Српске демократске странке.

Желимо јој пуно успјеха у будућим професионалним изазовима, у којима смо сигурни, да ће њен квалитет, стручност и одговорност доћи до изражаја и да ће, у којој год улози се нашла, наћи начин да доприносе друштву на исто квалитатан начин како је то чинила као народни посланик.

Овим путем честитамо и избор за народног посланика нашој Слађани Николић којој желимо пуно среће у раду. Сигурни смо да ће Слађана Николић на најбољи начин представљати интересе свога града и своје регије у Народној скупштини Републике Српске - саопштено је из СДС-а.

ВСТС је недавно предложио Иванку Марковић, познату професорицу Правног факултета у Бањалуци, као прворангирану за судију Уставног суда Републике Српске.

Тај предлог треба да доже од предсједнице Републике Српске у НСРС на потврду.

Упражњено мјесто у Уставном суду Републике Српске је из хрватског народа.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Гагy

25.03.2022 16:59

Цеститам мојој увазеној професорици која је била И остала цестита особа. Заслузила је да буде суткиња. Велики поздрав за њу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.03.2022 18:24

Ма да..... Њој честиташ што је директно из посланичке клупе у коју је дошла преко партије отишла у највише тијело судске власти и на тај начин изневјерила гласаче који су гласали за њу, а кад је то исто урадио Крстан Симић онда је то био проблем. Страшно, жена је издала гласаче, показала да јој није света позиција посланика коју је добила од народа, показала да се преко политике улази у правосуђе, да није морална и на концу да не цијени ни своју основну професију професора јер би ово све као добар професор морала знати. Страшно.

Name

РЕ,Ре

26.03.2022 07:29

Какав морал ПОМИЊЕТЕ у СНСД-у??? Објасните,молим вас. И ко то из СНСД-а није аванзовао?Присвајају РС,као да је њихово власништво,и сад се нађе неко да прича о њиховом "моралу".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирјана

26.03.2022 07:44

Нисам у сдс у али је у сваком смислу жена за примјер!! Колегице сретно!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим па постојим

26.03.2022 09:53

Једна од најљепших зена СДС и нека је бог чува и да јој све благодети овога свијета. Браво Иванка само напријед.

ОДГОВОРИТЕ