Избори су тренутак када Додику треба да видимо леђа (ВИДЕО)

"За Републику Српску ће бити много боље када Додик оде с политичке сцене. Ја мислим да се он више не бори за побједу на изборима него како остати на власти, То је суштина његове цијеле ове ситуације", казао је Шаровић.

Република Српска 24.03.2022 | 23:30
Избори су тренутак када Додику треба да видимо леђа (ВИДЕО)

Предсједник СДС Мирко Шаровић је рекао да је трагично понашање Додика и да му је жао што је дошао у такву ситуацију.

"Додика је ухватила нека врста параноје, погубио се и не знам шта је разлог томе, вјероватно ове оптужнице", казао је Шаровић у емисији "Пулс" БН телевизије, осврћући се на непрестане Додикове нападе на њега и опозицију, СДС и ПДП, које је назвао удруженим злочиначким нападом..

Говорећи о санкцијама Додику, Шаровић је рекао да их никада не би подржао, иако је Додик то учинио када су странци СДС-у и њему уводили санкције.

"Ми смо прошли голготу, и ја и СДС, али смо то стоички поднијели и никада нисмо упрли прстом у било кога", казао је Шаровић, 

"За Републику Српску ће бити много боље када Додик оде с политичке сцене. Ја мислим да се он више не бори за побједу на изборима него како остати на власти, То је суштина његове цијеле ове ситуације. 

Замислите човјека који 16 година управља овом земљом, има све полуге власти, о свему одлучује, а главне кривце за лоше стање у земљи тражи у нама, Мирку Шаровићу, Бореновићу...СДС-у... Ми смо му кривци за све а он води ову земљу", казао је Шаровић, наводећи да је то трагично.

"Избори су тај тренутак да га смијенимо и да му видимо леђа. Желимо да га побиједимо и да грађанима обезбиједимо нормалан и бољи живот од овога. Потрошили су своје вријеме... Грађани су све сиромашнији захваљујући власти а не опозицији. Крајње је вријеме да изаберемо људе који нас могу представљати, ова власт нема концепта и не зна се куда ову земљу воде", казао је Шаровић.

Што се тиче предстојећих избора, Шаровић није открио да ли ће бити кандидат за јенду од двије функције, предсједника или члана Предсједништва БиХ, наводећи да треба паметно да се ради и да се око кључних циљева окупи што више странака и грађана који желе промјене у друштву и да изаберу оне који ће знати боље од ових да воде Републику Српску.

(БН) 

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

Мирослав

24.03.2022 23:51

Мозе да буде, а мозе да небуде. Ипак гласаци одлуце и њихова је задња. Смесни су ми ови, сто се дневно баве Додиком, имају ли јос какву прицу осим те? Треба ипак уверити гласаце, да Саровиц и остали нуде несто боље. Ако познате бираце у РС, мора вам бити јасно, да америцке санкције Додику и претње од других и мрзња из Сарајева, само повецавају Додикову сансу на изборима, народни инат је то. Имам година иза себе а то знаци и гласацког права, задња особа која је добила мој глас, је била професорица.др.сци Биљана Плавсиц.Та поносна и цестита господја, интелектуалка, није се скривала по рупама и супама, није се маскирала и изигравала враца, него кад су је злотвори оптузили, отисла је сама на гиљотину злотворима, да би умањила притисак на свој народ.А ста ви сви радите сада? Од ње се бивси, садасњи и будуци наси политицари имају ста науцити,ста то знаци бити патријота, ста то знаци бити велики науцник а обицан цовек, ста то знаци бити пристојан, ста то знаци бити политицар лидер, ста то знаци, бити културан. После ње, нико није имао такве особине, и од мене нико до сада није добијо мој глас. Прво се господо науците понасати, процитајте неку књигу, процитајте бонтон,обрацајте се бирацима само ако до њих имате постовање, инаце цутите јер васе прице вам неце донети насе гласове. Сви ви сте заправо наса срамота и владајуци и ви сто имате намеру владати. Ста смо ми свима вама политицари, васе робље, васе слуге, васе васке? Робови, слуге и васке це вас једном све растерати. Ста нас брига ста раде амери, свабе, сарајевска царсија и колико нас мрзе, нас је брига ста ви радите и колико ви нас мрзите, кад се тако свадјате и радите против нас и РС. Има ли наде за нас, поред вас?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

25.03.2022 08:56

Као прво СДС је представио платформу и планове ста це радити ако побиједе. Узми процитај. Друго, србин који хвали Биљану Плавсиц је у најмању руку интелектуално ограницен. Зена лагала на суду да би добила мању казну и наметнула додатне казне за неколико цасних српских официра. На основу њеног свједоцења и свједоцења јос двојице- тројице издајника попут ње срби су у Хагу добили висе од 1000 година затвора.

Name

БОБ РОЦК

25.03.2022 09:24

Мирославе, коме се обраћаш, јел Милораду?

Name

КО ЈЕ ВАС СВЕ ПОЗНАВАО

25.03.2022 09:43

НИ ПАКАО МУ НЕЦЕ ТЕСКО ПАСТИ

Name

КМХ

25.03.2022 05:09

Хапсите лопурду из Бакинаца! Цијела БиХ је у раљама наркокланова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

25.03.2022 05:19

Нама треба човјек који ће политичким путем ,својим мозгом,остваривати интересе Републике Српске у заједничкој БиХ а то је дефинитивно Мирко.Кандидат за Предсједника Предсједништва.Додик је најгори Предсједник Предсједништва од кад постоји Република Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

25.03.2022 06:19

Дај боже, ал нема ништа од тога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

25.03.2022 07:18

Милорада Додика треба натјерат да врат све сто је покрао од народа и да одговара за све злоупотребе полозаја..Нијр њему довољно видјет ледја него лице кад буде одговарао и каф му се биде одузимало сто је опљацкао.Проклети изрод од цовјека.Милорад Додик је нецовјек,изрод људски

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАКИ

25.03.2022 07:29

СВАКО КО СЕ КАНДИДУЈЕ ОБАВЕЗНО НА ПСИХО ТЕСТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

сале

25.03.2022 07:49

Гледам јутрос РТРС слусам ста прицају и штипам се за образе да видим јесам ли будан. Казу СФОР припрема препадни напад на милу уз подрску из зрака хеликоптерима !? Све све али ова терминологија ,,препадни напад", ста је то, казес некоме буууу, препаднес га и онда нападнес или.... Па по који пут га висе нападају, а никад га напасти?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комсиница

25.03.2022 08:04

Празну сламу млатиш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нејаки Урош

25.03.2022 08:11

Њега могу склонити само они који га и даље држе ту! Американци. Иако се чини да Дашак новог вјетра са Балкана посустаје...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

25.03.2022 08:12

Саровицу само да знад нецемо се ми тако лако ресити Додика. Њега је запад поставио и сумњам да це отици док га ови не смене. Треба им бас онакав слепо послусан превртљив.Запад је на дузи период себи насао трзисте к д нас и неце тако лако одустати Улазак у Еуропу су прице за малу децу.Кад год им несто додје у питање потегну за националним кљуцем који је овде најосјетљивија тема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спори Гонзалес

25.03.2022 08:13

Немојте човјека док је у жалости за Олбрајтовом! Велика је љубав то била!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

25.03.2022 08:15

Како обезбиједити услове за одржавање ФЕР избора у Добоју.ЦИК је утврдио неправилности на 89 бирачких мјеста и покренуо поступак против 420 чланова бирачких одбора.Сви ти чланови су запослени у градској управи и јавним установама а међу њима су начелници служби,шефови,инспектори,службеници,директори….Они који су их инструисали како да краду изборну вољу својих суграђана су чланови ГИК ,дипломирани правници који обнашају високе дужности у граду.Како у таквом амбијенту провести изборе треба да одговоре лидери опозиције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Укратко

25.03.2022 08:48

Овако или онако, посљедице послијератног разарања бице веома далекосезне - у сектору правосудја, муп-а, сколства и здравства..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Балерина

25.03.2022 09:01

Јеси ли ти политичар или балерина. Тренутци. Не треба мени овде Холивуд већ нормална политика, који и има Додик, а опозиција квари. Светац није, као ни ти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран 92

25.03.2022 11:30

Додик је оним средњим прстом показао колико нас цијени као грађане, али запечатио је и своју судбину на политичкој сцени за вијек вијекова. Може бити али као икебана, крај.

ОДГОВОРИТЕ