Санкције за 328 чланова Думе, руске фирме из одбране

- САД уводе санкције за више десетина руских фирми из сектора одбране, за 328 чланова руске Думе и Хермана Грефа, извршног директора највеће банке у земљи Сбербанк, саопштило је данас америчко министарство финансија.

Свијет 24.03.2022 | 17:28
Санкције за 328 чланова Думе, руске фирме из одбране

Америчко Министарство финансија је објавило и смернице на својој веб страници, упозоравајући да би америчке власти могле да санкционишу трансакције везане за злато које укључују Русију, што је потез који има за циљ да спречи Русију да избегне постојеће санкције.

Санкционисано је више од 40 одбрамбених компанија, укључујући државну Тактикал Мишајлс корп и 28 фирми са којима је повезана, као и њен генерални директор, наводи се у саопштењу америчког Министарства финансија.

Бела кућа је саопштила и да је санкционисано 17 чалнова управног одбора Совкомбанке и Генадиј Тимченко, дугогодишњи савезник руског председника, његове компаније и чланови породице.

Како је наведено у саопштењу, америчке власти планирају да обезбеде још више од једне милијарде долара за финансирање хуманитарне помоћи онима који су погођени ратом у Украјини, јавио је Ројтерс.

(Тањуг Фото; Илустрација/Схуттерстоцк.цом/ Маxx-Студио) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Проклета америка

24.03.2022 16:50

Сатанисти уводе санкције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овако

24.03.2022 17:15

Пророцанство казе да це америка једног дана само потонути у земљу.једноставно као да никад није ни постојала.Надам се да нецеми дуго цекати на тај догадјај.

Name

Ре

24.03.2022 17:37

Какви све помућени мозгови постоје који желе зло читавом народу. Тотално контра здравог разума и свега што проповиједа и вјера и закони.

Name

Немоћ

24.03.2022 18:21

Ово што САД ради говори нам колико им не иде по плану. 80% свијета није увело санкције Русији и неће, о чему онда даље говорити. Напротив многе државе једва чекају да збаце америчке стеге са себе. Африка каква год да је, већи дио ње мрзи НАТО и ЕУ. Русија је прва која је западном каубоју рекла доста. Промјене су неминовне. Први човјек Саудијске Арабије није хтио да разговара са Бајденом , да му се јави, а то је америма јако болно, јер нафта је у питању. Долар ће све мање бити платежно средство, а амери јако добро знају које су то посљедице по њих. Побјешњели Маx мисли да може и даље управљати свијетом, ал ето на његову жалост није тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

24.03.2022 20:32

Управо тако, а још морају плаћати гас и нафту у рубљама (ако желе). Долар лагано пропада !!!