Sankcije za 328 članova Dume, ruske firme iz odbrane

- SAD uvode sankcije za više desetina ruskih firmi iz sektora odbrane, za 328 članova ruske Dume i Hermana Grefa, izvršnog direktora najveće banke u zemlji Sberbank, saopštilo je danas američko ministarstvo finansija.

Svijet 24.03.2022 | 17:28
Sankcije za 328 članova Dume, ruske firme iz odbrane

Američko Ministarstvo finansija je objavilo i smernice na svojoj veb stranici, upozoravajući da bi američke vlasti mogle da sankcionišu transakcije vezane za zlato koje uključuju Rusiju, što je potez koji ima za cilj da spreči Rusiju da izbegne postojeće sankcije.

Sankcionisano je više od 40 odbrambenih kompanija, uključujući državnu Taktikal Mišajls korp i 28 firmi sa kojima je povezana, kao i njen generalni direktor, navodi se u saopštenju američkog Ministarstva finansija.

Bela kuća je saopštila i da je sankcionisano 17 čalnova upravnog odbora Sovkombanke i Genadij Timčenko, dugogodišnji saveznik ruskog predsednika, njegove kompanije i članovi porodice.

Kako je navedeno u saopštenju, američke vlasti planiraju da obezbede još više od jedne milijarde dolara za finansiranje humanitarne pomoći onima koji su pogođeni ratom u Ukrajini, javio je Rojters.

(Tanjug Foto; Ilustracija/Shutterstock.com/ Maxx-Studio) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Проклета америка

24.03.2022 16:50

Сатанисти уводе санкције

ODGOVORITE
Name

Ovako

24.03.2022 17:15

Prorocanstvo kaze da ce amerika jednog dana samo potonuti u zemlju.jednostavno kao da nikad nije ni postojala.Nadam se da necemi dugo cekati na taj dogadjaj.

Name

Re

24.03.2022 17:37

Kakvi sve pomućeni mozgovi postoje koji žele zlo čitavom narodu. Totalno kontra zdravog razuma i svega što propovijeda i vjera i zakoni.

Name

Nemoć

24.03.2022 18:21

Ovo što SAD radi govori nam koliko im ne ide po planu. 80% svijeta nije uvelo sankcije Rusiji i neće, o čemu onda dalje govoriti. Naprotiv mnoge države jedva čekaju da zbace američke stege sa sebe. Afrika kakva god da je, veći dio nje mrzi NATO i EU. Rusija je prva koja je zapadnom kauboju rekla dosta. Promjene su neminovne. Prvi čovjek Saudijske Arabije nije htio da razgovara sa Bajdenom , da mu se javi, a to je amerima jako bolno, jer nafta je u pitanju. Dolar će sve manje biti platežno sredstvo, a ameri jako dobro znaju koje su to posljedice po njih. Pobješnjeli Max misli da može i dalje upravljati svijetom, al eto na njegovu žalost nije tako.

ODGOVORITE
Name

?

24.03.2022 20:32

Upravo tako, a još moraju plaćati gas i naftu u rubljama (ako žele). Dolar lagano propada !!!