Градња нове амбуланте важна за 10.000 становника

Мјесна заједница Драгочај ускоро ће добити нову, савремену амбуланту породичне медицине, а почетак изградње данас је обишао и градоначелник Драшко Станивуковић.

Република Српска 23.03.2022 | 16:02
Градња нове амбуланте важна за 10.000 становника

Како је рекао, ово је од велике важности за преко 10.000 становника, не само Драгочаја, него и Рамића, Барловаца, дијела Куљана и Пријаковаца.

- Ова амбуланта биће преко 200 квадратних метара, што ће бити довољно за све потребе становништва са овог дијела градске територије. Драго ми је што смо средства обезбиједили кроз ребаланс буџета, те смо успјели да реализујемо један овакав пројекат – рекао је градоначелник.

Поручио је како су сви имовинско – правни односи ријешени, те да су добијени сви потребни документи.

- Ово је свакако један од најзначајнијих пројеката које ћемо радити на подручју читавог града. То свакако није све што смо радили у овом дијелу града. Чистили смо корито ријеке Драгочајке, која констатно плави, радили смо модернизацију многих путних праваца, модернизацију расвјете. То су само неки од пројеката и ту нећемо стати – поручио је градоначелник Станивуковић.

Уз све то, рекао је како се градска администрација увелико припрема да за 200 до 300 домаћинстава са подручја Градине ријеши проблем водоснабдијевања.

-Много изазова је пред нама, сматрам да је све ово значајно – закључио је он.

Један од мјештана Драгочаја Симо Трбић рекао је како је ово велика ствар за све мјештане.

- Градоначелник је већ рекао да на овом дијелу града гравитира око 10.000 становника, тако да је ово за нас највећи пројекат. Ми смо дуго времена чекали на ову амбуланту, али нико није имао слуха да нам помогне, до градоначелника Станивуковића, који је нашао средства, али прије свега воље и хвала му на томе – поручио је он.

Нова амбуланта породичне медицине налази се одмах преко пута старе амбуланте.

Њеном изградњом, стичу се услови за рад четири тима породичне медицине у двије смјене, што ће у потпуности да задовољи све потребе становништва овог дијела града.

Реализацијом овог пројекта обновиће се рад породичне медицине.

Вриједност уговорених радова износи око 457 хиљада КМ са ПДВ-ом, а рок за извођење радова је 200 дана.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мили

23.03.2022 15:17

Е драско требао си продузити јос 100 м и попити кафу са мазалицом,у сусједном кафицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

23.03.2022 15:21

Важне су услуге у здравству пизда вам материна ,илакшајте људима ко остварује та права.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фуј

23.03.2022 15:27

За ту супу 7 мјесеци да се ради....

ОДГОВОРИТЕ