Неприхватљиво да о борацима одлучује неколико особа

Крајње је неприхваљиво, поручено је, да о правима бораца одлучује неколико особа, а до тога је, како наводе, довело нејединство унутар ове популације.

Република Српска 22.03.2022 | 19:50
Неприхватљиво да о борацима одлучује неколико особа

- Сједница Народне скупштине Републике Српске о статусу бораца је била добро изрежирана представа, поручили су на прес конференцији чланови Организације старјешина војске Републике Српске. Кажу да су представници појединих борачких удружења блиских власти у Републици Српској, прије гласања рекли да нема заједничког става бораца иако је, како наводе, он претходно био усаглашен.  

Од посљедње посебне сједнице Народне скупштине  о статусу бораца, учесници одбрамбено отаџбинског рата неће имати никакву конкретну корист, кажу старјешине Војске Републике Српске. Сматрају да су прије усвајања закључака два најважнија заједничка захтјева бораца била повећања борачког додатка на пет и инвалиднина на 80 марака, међутим, то на крају није усвојено.

Крајње је неприхваљиво, поручено је, да о правима бораца одлучује неколико особа, а до тога је, како наводе, довело нејединство унутар ове популације.

Упозоравају и да је закон који дефинише питања бораца превазиђен и нејасан због чега је јасно да у оваквим оквирима неће бити рјешења за различите категорије борачког становништва.

Док борци траже системско рјешавање проблема који се накупљају годинама, предсједник СНСД-а Милорад Додик је најавио да ће на љето доћи до повећања борачког додатка за десет одсто. Међутим, ресорни министар је одбио да коментарише те најаве.

Поред статусних питања, из Организације старјешина указују и на неријешено питање сахрањивања бораца као и изградње централног споменика за учеснике одбрамбено-отаџбинског рата.

 

(БН/М. Ковач) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Безбедњак

22.03.2022 20:17

На скупштини су се обраћали тз.представници бораца испред фиктивних и фб.удружења попут Ветерана те осталих режимских удружења која се финансирају из буџета па су то де факто плаћеници који манипулишу са борцима јер је то њихова обавеза и то се од њих тражи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОБОЈСКИ КРКАНЛУК

22.03.2022 21:25

У Добоју су највећи криминалци и битанге узурпирали борачку организацију.

Name

Да тачно

23.03.2022 04:32

О Борцима давно не одлучују институције,СЈЕТИТЕ се само пре 15 дана презентирана је пут голобрадих младића припадника нај елитније јединице Гарде ,који су не само понижени од стране владе Српске већ доведени на маргине живота а били су ту кад су требали за Српску,да њом владају профитери и дезертери.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корлеоне

23.03.2022 06:42

Како вас није висе срамота, вјецито несто тразите од онаквих ратника ви сте од себе направили просијацима људи су нас поцели због тога да нас мрзе, престаните висе да тразите нисмо се борили за новац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аћим

23.03.2022 07:06

Па ако смо спали на то да некакав комитет одлучује о судбини бораца и овог народа боље да колективно извршимо самоубиство него да нас шака г..... малтретира и не да живјети.

ОДГОВОРИТЕ