"Нећу да ликујем, тражим извињење од министарства"

- У најмању руку од министарства очекујем извињење. Кроз њихова саопштења окарактерисан сам „као фол градоначелник, градоначелник у покушају“. И послије свих ових увреда доживјели смо њихову потпуну капитулацију – поручио је грдаоначелник.

Република Српска 22.03.2022 | 18:25
"Нећу да ликујем, тражим извињење од министарства"

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске донијело је рјешење по којем се одбија жалба власника СП “Кајак” Срећка Радишића за легализацију односно привремено задржавање објекта – баште отвореног типа.

То је био повод за коментар градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, који је подсјетио да је он и градске институције, које су радиле на том случају,  од тог министарства и, како је казао,  уважене министрице Сребренке Голић годину дана био окарактерисан као лажов, незналице и  као неко ко крши процедуре.

- А онда послије годину дана, након што смо успјели да добијемо битку - да вратимо то земљиште граду и да се поруши нелегални локал на нашем земљишту, да уђемо у све процедуре вјерујете са неким ризиком с обзиром на то да се министрство тако опходило са нама, онда дође до потпуне капитулације министарства јер оно што су тамо написали  јесте да смо ми од првог дана били у праву – казао је Станивуковић.

Дакле, како је навео, од првога дана су градски органи и градоначелник били у праву да је оно земљиште заиста градско, да они немају право на легализацију, јер су објекат правили иза 2018. године.

- У најмању руку од министарства очекујем извињење. Кроз њихова саопштења окарактерисан сам „као фол градоначелник, градоначелник у покушају“. И послије свих ових увреда доживјели смо њихову потпуну капитулацију – поручио је грдаоначелник.

Додаје да неће сада да ликује, али да очекује извињење и да се у будућности овакве ствари не понављају.

- Иако су сада признали грешку, постављам питање кривичне одгворности, јер шта је друго година дана несавјесног рада него кривична одговорност – казао је градоначелник Бањалуке.

Он је нагласио да је исто то министарство оспорило градњу фонатане у Парку „Младен Стојановић“.

- И ја поново кажем да нису у праву, што ће вријеме показати. Према томе, ја сам срећан што пролазимо као побједници – закључио је Станивуковић.

Осврнуо се и на бројне судске процесе за које се суди, истичучи да је отприлике од 20 рјешења тужби све добио, да ниједно није оборено на суду.

-Све једна кривична пријава против мене је пала у воду, али о томе ћу се посебно обратити јавности – казао је Станивуковић.

(БН)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

?

22.03.2022 17:46

Ало голицка Истјерало те на цистац А где је сека а где је сека Врацајте све сто сте позобале

ОДГОВОРИТЕ
Name

ковид

23.03.2022 10:49

Да се ово дешавало у вријеме док си био на страни опозиције ја бих ти аплаудирало. Али собзиром да сте ти и Иван Бегић издали све оне који су вас подржавали, сада знам да је ово све фарса и договоор са црвеном сектом. Добиће то Радишић опет али уз благослов Станивуковића. Окренуо си Нешићу и заједно са настраним Бегићем руши све што је урађено да се режим сруши. Многи као и ја који су подржавали станивуковића сад су огорчени. Питам се због чега Бн и даље даје огроман простор оваквима , осим ако и они због новца нису кренули ка Црвеној секти. Надам се да ме Јелена и Вукан неће разочарати као овај Станивуковић.

Name

Грађанин

22.03.2022 17:48

Драшко само напред,показао си има како се ради законски !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб

23.03.2022 08:44

Браво Драско!

Name

РЕ ГРАЂАНИН

23.03.2022 09:06

?ЗА КОМЕНТАР

Name

Глигорев

22.03.2022 17:55

Бравцо Драшко, правда мора побиједити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.03.2022 18:36

Само настави Драшко. Промјене су непходне. Дешавају се заслужујући вама појединцима. У позитивном смјеру.

Name

Ово можда дјелује мало

22.03.2022 18:54

Али је јако битан први корак ка нормализацији друштвених односа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

23.03.2022 06:21

Аууу, свака част, баш је сад град на добитку, огромном. Још једном браво. Браво и аплауз. Ово заслужује још два три мандата. Ма јок, доживотно градоначеник.

Name

СРЕБРЕНКА

22.03.2022 18:57

па зар је могуце да Драско доби спор а послусај саму себе како си била дрска и мало је реци безобразна према Драску, сада си показала како све радис по закону знали смо да си љигава а да си бас толико изненадила си нас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

22.03.2022 20:01

То је култура из Мрчајеваца . Тужно али истинито , сељаклук и примитивизам . Ни те двије ријечи нису довољне . Брука , срамота , јад и чемер ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Г

22.03.2022 20:48

А ста вели бајни адвокат породице на све ово?

ОДГОВОРИТЕ
Name

благо нама

22.03.2022 22:21

А твоја рупа у центру града, која се гради вец годину дана, а за коју си тек прије пар дана поносно представио нацрт, то је све постено, бас ко и ти, нема ста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

трагац

23.03.2022 05:01

Само да и Драшко ускоро не уплива у мутне воде и заплива низводно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тнт

23.03.2022 06:11

Е сад да је држава нормална и да није под утицајем једног човека та Голићка не да би дала оставку него би била Степана у затвор. Свака ти част Драшко што си раскринкао криминал у том министарству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

23.03.2022 08:19

Град има сто пута пречих инвесрирања од фонтана по граду. Два километра од градске управе на Старчевици, Ул. Старог Вујадина у 21. вијеку немамо метра водоводног цјевовода нити капи Врбаса који је преко Пискавице, Первана, итд стигао до Приједора. У елитној Новој Вароши МЗ немате урадјену канализацију нити адекватан водовод. Стоп лудоријама Цеце Проле која је из Травника залутала у кабинет и трази себе у свему. Од оперативца градјевинцима, до фонтана и паркова. У памет се Драшко дај, што би рекао Вукан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Укрина

23.03.2022 10:06

Које министарке? Које све министар у Влади РС да ти мозак стане.

ОДГОВОРИТЕ