"Neću da likujem, tražim izvinjenje od ministarstva"

- U najmanju ruku od ministarstva očekujem izvinjenje. Kroz njihova saopštenja okarakterisan sam „kao fol gradonačelnik, gradonačelnik u pokušaju“. I poslije svih ovih uvreda doživjeli smo njihovu potpunu kapitulaciju – poručio je grdaonačelnik.

Republika Srpska 22.03.2022 | 18:25
"Neću da likujem, tražim izvinjenje od ministarstva"

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske donijelo je rješenje po kojem se odbija žalba vlasnika SP “Kajak” Srećka Radišića za legalizaciju odnosno privremeno zadržavanje objekta – bašte otvorenog tipa.

To je bio povod za komentar gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, koji je podsjetio da je on i gradske institucije, koje su radile na tom slučaju,  od tog ministarstva i, kako je kazao,  uvažene ministrice Srebrenke Golić godinu dana bio okarakterisan kao lažov, neznalice i  kao neko ko krši procedure.

- A onda poslije godinu dana, nakon što smo uspjeli da dobijemo bitku - da vratimo to zemljište gradu i da se poruši nelegalni lokal na našem zemljištu, da uđemo u sve procedure vjerujete sa nekim rizikom s obzirom na to da se ministrstvo tako ophodilo sa nama, onda dođe do potpune kapitulacije ministarstva jer ono što su tamo napisali  jeste da smo mi od prvog dana bili u pravu – kazao je Stanivuković.

Dakle, kako je naveo, od prvoga dana su gradski organi i gradonačelnik bili u pravu da je ono zemljište zaista gradsko, da oni nemaju pravo na legalizaciju, jer su objekat pravili iza 2018. godine.

- U najmanju ruku od ministarstva očekujem izvinjenje. Kroz njihova saopštenja okarakterisan sam „kao fol gradonačelnik, gradonačelnik u pokušaju“. I poslije svih ovih uvreda doživjeli smo njihovu potpunu kapitulaciju – poručio je grdaonačelnik.

Dodaje da neće sada da likuje, ali da očekuje izvinjenje i da se u budućnosti ovakve stvari ne ponavljaju.

- Iako su sada priznali grešku, postavljam pitanje krivične odgvornosti, jer šta je drugo godina dana nesavjesnog rada nego krivična odgovornost – kazao je gradonačelnik Banjaluke.

On je naglasio da je isto to ministarstvo osporilo gradnju fonatane u Parku „Mladen Stojanović“.

- I ja ponovo kažem da nisu u pravu, što će vrijeme pokazati. Prema tome, ja sam srećan što prolazimo kao pobjednici – zaključio je Stanivuković.

Osvrnuo se i na brojne sudske procese za koje se sudi, ističuči da je otprilike od 20 rješenja tužbi sve dobio, da nijedno nije oboreno na sudu.

-Sve jedna krivična prijava protiv mene je pala u vodu, ali o tome ću se posebno obratiti javnosti – kazao je Stanivuković.

(BN)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

?

22.03.2022 17:46

Alo golicka Istjeralo te na cistac A gde je seka a gde je seka Vracajte sve sto ste pozobale

ODGOVORITE
Name

kovid

23.03.2022 10:49

Da se ovo dešavalo u vrijeme dok si bio na strani opozicije ja bih ti aplaudiralo. Ali sobzirom da ste ti i Ivan Begić izdali sve one koji su vas podržavali, sada znam da je ovo sve farsa i dogovoor sa crvenom sektom. Dobiće to Radišić opet ali uz blagoslov Stanivukovića. Okrenuo si Nešiću i zajedno sa nastranim Begićem ruši sve što je urađeno da se režim sruši. Mnogi kao i ja koji su podržavali stanivukovića sad su ogorčeni. Pitam se zbog čega Bn i dalje daje ogroman prostor ovakvima , osim ako i oni zbog novca nisu krenuli ka Crvenoj sekti. Nadam se da me Jelena i Vukan neće razočarati kao ovaj Stanivuković.

Name

Građanin

22.03.2022 17:48

Draško samo napred,pokazao si ima kako se radi zakonski !

ODGOVORITE
Name

Bob

23.03.2022 08:44

Bravo Drasko!

Name

RE GRAĐANIN

23.03.2022 09:06

?ZA KOMENTAR

Name

Gligorev

22.03.2022 17:55

Bravco Draško, pravda mora pobijediti.

ODGOVORITE
Name

Re

22.03.2022 18:36

Samo nastavi Draško. Promjene su nephodne. Dešavaju se zaslužujući vama pojedincima. U pozitivnom smjeru.

Name

Ovo možda djeluje malo

22.03.2022 18:54

Ali je jako bitan prvi korak ka normalizaciji društvenih odnosa...

ODGOVORITE
Name

Tito

23.03.2022 06:21

Auuu, svaka čast, baš je sad grad na dobitku, ogromnom. Još jednom bravo. Bravo i aplauz. Ovo zaslužuje još dva tri mandata. Ma jok, doživotno gradonačenik.

Name

SREBRENKA

22.03.2022 18:57

pa zar je moguce da Drasko dobi spor a poslusaj samu sebe kako si bila drska i malo je reci bezobrazna prema Drasku, sada si pokazala kako sve radis po zakonu znali smo da si ljigava a da si bas toliko iznenadila si nas

ODGOVORITE
Name

Rašo

22.03.2022 20:01

To je kultura iz Mrčajevaca . Tužno ali istinito , seljakluk i primitivizam . Ni te dvije riječi nisu dovoljne . Bruka , sramota , jad i čemer ...

ODGOVORITE
Name

G

22.03.2022 20:48

A sta veli bajni advokat porodice na sve ovo?

ODGOVORITE
Name

blago nama

22.03.2022 22:21

A tvoja rupa u centru grada, koja se gradi vec godinu dana, a za koju si tek prije par dana ponosno predstavio nacrt, to je sve posteno, bas ko i ti, nema sta.

ODGOVORITE
Name

tragac

23.03.2022 05:01

Samo da i Draško uskoro ne upliva u mutne vode i zapliva nizvodno.

ODGOVORITE
Name

Tnt

23.03.2022 06:11

E sad da je država normalna i da nije pod uticajem jednog čoveka ta Golićka ne da bi dala ostavku nego bi bila Stepana u zatvor. Svaka ti čast Draško što si raskrinkao kriminal u tom ministarstvu.

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

23.03.2022 08:19

Grad ima sto puta prečih invesriranja od fontana po gradu. Dva kilometra od gradske uprave na Starčevici, Ul. Starog Vujadina u 21. vijeku nemamo metra vodovodnog cjevovoda niti kapi Vrbasa koji je preko Piskavice, Pervana, itd stigao do Prijedora. U elitnoj Novoj Varoši MZ nemate uradjenu kanalizaciju niti adekvatan vodovod. Stop ludorijama Cece Prole koja je iz Travnika zalutala u kabinet i trazi sebe u svemu. Od operativca gradjevincima, do fontana i parkova. U pamet se Draško daj, što bi rekao Vukan.

ODGOVORITE
Name

Ukrina

23.03.2022 10:06

Koje ministarke? Koje sve ministar u Vladi RS da ti mozak stane.

ODGOVORITE