Вучић најавио: Одговорићемо и Приштини и Подгорици

- Председник Српске напредне странке Александар Вучић најавио је на данашњем предизборном скупу у Кикинди да ће сутра бити одржана седница Савета за националну безбедност на којој ће се разговарати о ефектима рата у Украјини на нашу земљу, али и о ситуацији у региону, односно о покушајима појединих да Србију увуку у сукобе.

Србија 21.03.2022 | 17:13
Вучић најавио: Одговорићемо и Приштини и Подгорици

Вучић је поручио и да ће сутра и Подгорица и Приштина добити одговор Београда по питању забране гласања на изборима, а осврћући се на забрану Владе Црне Горе да се Срби изјасне на изборима у Беранама, Никшићу и Сутомору.

Како је навео, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти тражио је од Београда да призна независно Косово како би се организовали избори на територији КиМ.

"Подгорица и Приштина добиће сутра одговор озбиљних и одговорних људи, али ће сада бити са далекосежним последицама. Мислили су да је могуће да лажима затру нашу Србију, а чекали су прилику да изазову сукоб, мислећи да је време за нове погроме, протеривање нашег народа, рушење наше земље. Србија је паметна и уверен сам да ћемо умети да сачувамо мир, слободу и да ћемо памећу, али и снагом осигурати све оно што у прошлости нисмо умели", поручио је председник СНС-а.

Према његовим речима, пред нама је тежак период и како каже, времена су много озбиљнија.

"Ситуација у свету биће све компликованија и немам сумње, биће све тежа, уместо прекида сукоба, могу да кажем да ће сукоби бити жешћи и већи, да ће хистерија и лудило да се настави у Европи, али и у читавом свету", казао је Вучић оцењујући да то за Србију представља велики терет.

Због ситуације изазване ратом у Украјини, како је најавио, на сутрашњем седнице Савета за националну безбедност биће речи и о мерама како би се обезбедило да у Србији буде довољно нафтних деривата, а да се нико од српских партнера не увреди.

(Тањуг) 
 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Коколо

21.03.2022 18:04

Браво за АВ тако то раде одговорни државници. Не дају ником повода за оптужбе и ликовање што би народ рекао :Нелијеже им на руду. А увијек има одговори и не сагиње главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалиста

21.03.2022 18:08

Само их ти храни и "отварај балкан".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

24.03.2022 10:50

Браво председниче живео 200 и више година