Тренутно мало наде за мирно рјешсење у Украјини

- Амбасадорка САД у Уједињеним нацијама Линда Томас-Гринфилд изјавила је данас да тренутно постоји мало наде да би кроз преговоре могло да дође до краја рата у Украјини.

Свијет 20.03.2022 | 21:19
Тренутно мало наде за мирно рјешсење у Украјини

"Гардијан" наводи да је она реаговала на интервју председника Украјине Володимира Зеленског за Си-Ен-Ен, у којем је рекао да само преговори могу да зауставе рат, да треба искористити сваке преговоре да се убеди Владимир Путин да заустави конфликт, јер би иначе, како је истакао Зеленски, то значило да је ово трећи светски рат.

Томас-Гринфилд је рекла да постоје мале шансе да дође до преокрета.

"Подржали смо преговоре које Зеленски покушао да одржи са Русијом, користим реч ''покушао'' јер су преговори изгледа једнострани, и Руси нису наговестили никакву могућност дипломатског решења", рекла је она.

Томас-Гринфилд тврди да су САД и раније покушале да делују.

"Покушали смо раније да направимо промену у овом бруталном нападу на Украјину, али на дипломатске напоре није одговорено добро из Москве, нити сада одговарају. Надамо се да ће украјински напори окончати брутални рат", додала је.

Она је, такође, рекла да су извештаји да су хиљаде становника опкољеног Мариупоља присилно депортоване у Русију ''''узнемирујући" и "неразумни", ако су истинити.

Говорећи за ЦНН, Томас-Гринфилд је рекла да САД још нису потврдиле наводе које је у суботу изнело градско веће Мариупоља преко свог Телеграм канала.

"Само сам то чула. Не могу да потврдим. Али могу рећи да је узнемирујуће. Неразумно је да Русија тера украјинске грађане у Русију и ставља их у оно што ће у суштини бити концентрациони и логори за затворенике", казала је америчка амбасадорка, пренео је Глас Америке.

(Тањуг Фото: АП)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Медијски мрак

20.03.2022 20:30

Цитај и размисљај обрнуто.Из искуства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

20.03.2022 21:07

Сад имамо и "концентрационе логоре", не дај Боже да су то избјеглички кампови !

Name

Опет це се

20.03.2022 20:43

"догодити" катинска сума, нека друга, негдје дубље у Русији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Госпођо Линда

20.03.2022 21:03

Има ли какви вијести из Јемена , ваша савезница Саудиска Арабија доле оргија по недужним Људима, а и они су поприлично тамнопути, па би требали и њима посветити пажњу ! Све више и више сумњам у вашу забринутост !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

20.03.2022 21:09

Ви закували а сад лафо мале сансе за мир. Зеленко је толико заглибио да се неце моци никако извуци захваљујyци америма и британцима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гисела Бабиц

20.03.2022 22:04

Амери су одувијек били миротворци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Став

21.03.2022 06:12

До овога неби ни дошло да се водила другачија политика и да је било више разумијевања на глобалном нивоу.

Name

Мирослав

21.03.2022 11:32

Госпођо натерајте онога што сте га преварили, да одмах почне преговоре и заустави рат. Док ви помажете њега и његову елиту страда обичан свет. Имате искуство, ваша држава је бомбардовала ко зна колико држава, страдало је на милијоне људи, јасно је да мали народи морају слушати једну од три велике силе. Све три велике силе су немилосрдне и никоме не одговарају за последице. То је глобална неправда, али на нашу жалост живимо у времену, где три велике силе одлучују о нашим животима.

ОДГОВОРИТЕ