Вучић с бакљама дочекан у Новом Пазару: "Све за боље односе Срба и Бошњака"

"Јасно вам је да последњих неколико дана у мору обавеза и недаћа, немам ни времена да се бавим кампањом. У вихору рата који се догодио, морамо да бринемо да за будућност наше деце и да им обезбедимо све што им треба", рекао је предсједник Србије Александар Вучић.

Србија 20.03.2022 | 13:18
Вучић с бакљама дочекан у Новом Пазару: "Све за боље односе Срба и Бошњака"

Председник Српске напредне странке Александар Вучић учествује на предизборном митингу у Новом Пазару.
Вучића су дочекали са бакљама у том граду.
"Јасно вам је да последњих неколико дана у мору обавеза и недаћа, немам ни времена да се бавим кампањом. У вихору рата који се догодио, морамо да бринемо да за будућност наше деце и да им обезбедимо све што им треба", рекао је.
"Питао сам се зашто су написали СНС коју волим, зашто нису написали СДП? То ми говори о томе колико наши људи из Београда не желе да разумеју друге људе, лљуде који овде живе. То говори колико још имамо да учимо једни о другима и једни од других", рекао је.

"Ја сам увек знао да кад год идемо на заједничку листу знао сам да ће главни напад на Расима да буде - зашто је са мном, као што ће за све оно пто урадим у Пазару неки други много паметни у Београду мени да спочитавају зашто баш тамо правимо најлепше школе и ауто-путеве", казао је.

"Не мислим да је било ко од нас безгрешан, ја свакако нисам. Да ли можете да ми нађете нешто од пре тридесет година, сигурно да да... Али свако од нас је грешио. У последњих 10 година дао сам све од себе да чувамо мир у стабилност и радимо на томе да градимо што боље односе између Срба и Бошњака", додао је.

Замолио је присутне да суде по делима и да погледају да ли данас живе боље него пре неколико година.
"Расим је Бошњак, ја сам Србин, поносан Србин и не видим да нам то било шта смета", рекао је.
"Разумео сам Расима, и желим и вама Бошњацима да кажем - ја вас волим као и све друге грађане Србије, искрено вас волим. А колика је моја искреност мерите по делима. Мерите по томе ко је отишао када је у Прибоју било тешко, ко је отишао да каже да то више не може да се трпи", казао је Вучић.

Он је додао и да је у свих ових десет година дао све од себе да сачува мир у региону и то по сваку цену.

"Мислим да нико није обишао толико села у околини Сјенице, Новог Пазара, Тутина као ја. Почели смо да радимо путеве тамо где их никад није било. Почиње да се гради водовод и канализација јер желим да деца могу да планирају своју будућност овде. Направићемо вам ауто-пут до Сарајева да можете тамо лакше да одете. Ја немам никакав проблем да кажем да сам задовољан кад су Бошњаци одавде добро повезани са Бошњацима из Сарајева. Сећате се био сам једанпут у Пазару и људи које је Расим довео су ми тапшали и Ердоган је говорио и неки, које су довели неки други, су почели да ми звижде и ја сам рекао тад – није проблем што ми звиждите, ја ћу да говорим и рекао сам тад да ће све да изгради држава и био сам у праву. И питам вас данас да ли је било тако. Ја имам Данила, Милицу и Вукана, они имају српска имена, али никад нећете код мене видети разлику, једнако ћу да волим и децу која се зову Емина, Михат", истакао је Вучић.

Додао је да се увек трудио да разуме све разлике и да се трудио да чује шта је то што Бошњаци желе.
Након скупа у Новом Пазару, Вучић ће отићи у Рашку, у којој ће разговарати са грађанима те српске варошице.

(БН/Б92/Фото СНС)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Смешан

20.03.2022 12:27

Мајка Тереза ,он само он.....и опет види чуда он.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тврд

20.03.2022 16:06

Ка'е Додик да у Босни зиве муслимани, а у Сандзаку Босњаци. По њему, највеци србенда зиви у Босни (Додик)

Name

ДX

20.03.2022 12:38

Ја мислим да овај због рата кука више од Зеленског! У вихору рата...... Друго, колико патетичан може бити?! Порука мира је увијек добродошла, али хајде да умјесто приче саградимо чврсте темеље. Економска сарадња, зближавање људи, културна сарадња. Онда то дође некако природно. Људи који су били бебе (и ја лично) када је рат почео сада су увелико одрасли људи. Њихова дјеца су сада дјеца, а неки политичар и данас има потребу да каже како воли сву дјецу. Шта треба, да их мрзи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Един

20.03.2022 15:26

Точно баш такво , Вучићу не заборави да смо ми ближи јадни другом него што поједини мисле . А ви господине Вучичу покажи те искрена дјела према Босни и Херцеговину тако ће те привући и Бошњачки Народ из Санђжака . Жељезо се кује док је врело , када охлади подаци га у ћошак . Крени у искрена дјела према Босанцима .

Name

Коколо

20.03.2022 12:51

Браво за АВ ово је којачано један одговоран државник међу Србима???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Кокало

20.03.2022 13:48

Ниси ти узалуд кокало...са тим мозгом мозес бити и кокос

Name

Ре кокало

20.03.2022 20:53

Ти си очито неки који није рат осјетио ,био ко Додо генерал на аеродрому у БЛ и у скупштини. Углавном барут ниси омирисо па сада као ти знаш неке од говорне политичаре као Злобо и Додо.

Name

СМИСЛОВ

20.03.2022 13:33

Расим је увијек био уз власт,готово никад опозиција,као и Дачић.Шта рећи о таквим људима.А тек Шешељ и Чанак они је зачинили све ал на сву срећу неће прећи цензус,големо је за њих 3%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Природно

20.03.2022 15:21

Да су, као мањина морају остваривати своје интересе увијек бити са вецином ма ко да је...

Name

ЦИБА

20.03.2022 15:24

Са овог скупа порука је мир, сарадња, просперитет, братство, поштовање, проекти, изградња, напредак. То треба и у БиХ. Воде нас још ратни злочинци, екстремисти, националисти, фудаменталисти, фашисти.

ОДГОВОРИТЕ