Посљедња рунда преговора о Изборном закону БиХ

У згради Делегације Европске уније у Сарајеву одржава се још један састанак политичких лидера о Изборном закону Босне и Херцеговине, а претпоставља се да ће данас и завршити овај круг преговора.

Босна и Херцеговина 20.03.2022 | 11:04
Посљедња рунда преговора о Изборном закону БиХ

У претходним данима, преговарачи су одржали неколико састанака у Делегацији ЕУ. Разговори су били вишесатни, но договора о заједничком моделу за предстојеће изборе још увијек нема. Очекује се да директорица при Европској служби за вањске послове Ангелина Еицххорст у подне одржи конференцију за медије на којој ће бити изнесено више детаља о постигнутом.
У зграду Делегације су јутрос стигли лидер ХДЗ-а Драган Човић са својим страначким парламентарцима Борјаном Кришто и Баришом Чолаком те замјеником министрице вањских послова Јосипом Бркићем и главним секретаром ХНС-а Јосипом Мерџом. Ту су и лидер СДА Бакир Изетбеговић, као и НиП-а Елмедин Конаковић и СББ-а Фахрудин Радончић.

Након јучерашњег састанка Изетбеговић је рекао да се преговори настављају данас без откривања детаља, док је Човић истакао да он све чини да дође до договора и помогне БиХ.

Изетбеговић је јучер уочи одласка на преговоре говорио на свечаној академији Жена СДА када је поручио како оде "завршити преговоре" те да ће "Човић морати да плати оно што је наор'о". Истакнуо је да нико не вјерује Човићу због његовог контакта са Русима и Додиком те да му се због тога не може попустити.

(Клиx)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

БОБА

20.03.2022 10:18

КАД СМИЈЕНИТЕ ТРОВАЧЕ НАРОДА ОНДА ЋЕ СЕ КРЕНУТИ У НОВИ ЖИВОТ БЕЗ ТЕНЗИЈА БЕСПОТРЕБНИХ САСТАНЧЕЊА КОЈА УНИШТАВАЈУ НАДУ ЗА БУДУЋНОСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пен

20.03.2022 10:38

Вук длàку мијењà àли не мијења ћуд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКО НАМА

20.03.2022 10:58

Од којег нема ништа НАРАВНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крушко

20.03.2022 11:15

Пиши пропало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хахаха

20.03.2022 11:29

да цовиц и бакир помогну Босни и Херцеговини,јос им само фали Додик па да буду подпуни у помагању БИХ хахахахахаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мт

20.03.2022 15:12

јесте ви дозивили бриселске лесинаре да праве ред у куци васој тоје крај.

ОДГОВОРИТЕ