Posljednja runda pregovora o Izbornom zakonu BiH

U zgradi Delegacije Evropske unije u Sarajevu održava se još jedan sastanak političkih lidera o Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine, a pretpostavlja se da će danas i završiti ovaj krug pregovora.

Bosna i Hercegovina 20.03.2022 | 11:04
Posljednja runda pregovora o Izbornom zakonu BiH

U prethodnim danima, pregovarači su održali nekoliko sastanaka u Delegaciji EU. Razgovori su bili višesatni, no dogovora o zajedničkom modelu za predstojeće izbore još uvijek nema. Očekuje se da direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst u podne održi konferenciju za medije na kojoj će biti izneseno više detalja o postignutom.
U zgradu Delegacije su jutros stigli lider HDZ-a Dragan Čović sa svojim stranačkim parlamentarcima Borjanom Кrišto i Barišom Čolakom te zamjenikom ministrice vanjskih poslova Josipom Brkićem i glavnim sekretarom HNS-a Josipom Merdžom. Tu su i lider SDA Bakir Izetbegović, kao i NiP-a Elmedin Кonaković i SBB-a Fahrudin Radončić.

Nakon jučerašnjeg sastanka Izetbegović je rekao da se pregovori nastavljaju danas bez otkrivanja detalja, dok je Čović istakao da on sve čini da dođe do dogovora i pomogne BiH.

Izetbegović je jučer uoči odlaska na pregovore govorio na svečanoj akademiji Žena SDA kada je poručio kako ode "završiti pregovore" te da će "Čović morati da plati ono što je naor'o". Istaknuo je da niko ne vjeruje Čoviću zbog njegovog kontakta sa Rusima i Dodikom te da mu se zbog toga ne može popustiti.

(Klix)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

BOBA

20.03.2022 10:18

KAD SMIJENITE TROVAČE NARODA ONDA ĆE SE KRENUTI U NOVI ŽIVOT BEZ TENZIJA BESPOTREBNIH SASTANČENJA KOJA UNIŠTAVAJU NADU ZA BUDUĆNOST.

ODGOVORITE
Name

Pen

20.03.2022 10:38

Vuk dlàku mijenjà àli ne mijenja ćud.

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

20.03.2022 10:58

Od kojeg nema ništa NARAVNO.

ODGOVORITE
Name

Kruško

20.03.2022 11:15

Piši propalo!

ODGOVORITE
Name

hahaha

20.03.2022 11:29

da covic i bakir pomognu Bosni i Hercegovini,jos im samo fali Dodik pa da budu podpuni u pomaganju BIH hahahahahaha.

ODGOVORITE
Name

mt

20.03.2022 15:12

jeste vi dozivili briselske lesinare da prave red u kuci vasoj toje kraj.

ODGOVORITE