Предат упитник за извоз меса у Саудијску Арабију

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац саопштио је да је БиХ предала одговоре на Упитник за извоз црвеног меса, меса перади и прерађевина од меса у Саудијску Арабију.

Босна и Херцеговина 19.03.2022 | 14:08
Предат упитник за извоз меса у Саудијску Арабију

Кошарац је навео да је Министарство спољне трговине и економских односа у сарадњи са Канцеларијом за ветеринарство БиХ и надлежним ентитетским министарствима активно радило на испуњавању Упитника и успјешно окончало тај посао.

Он је истакао да се у наредној фази очекује одговор надлежних органа из Саудијске Арабије, након што се претходно изврши неопходна анализа достављених одговора из БиХ, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

- Упитник је важан не само у погледу могућности извоза црвеног меса, меса перади и прерађевина од меса, него и због већег обима спољнотрговинског промета меда у Саудијску Арабију - истакао је Кошарац.

Он је подсјетио да је раније одобрен извоз меда у Саудијску Арабију, али да је испуњавање овог упитника био услов да се прошири листа одобрених извозника меда из БиХ на саудијско тржиште.

Према његовим ријечима, отварање тржишта Саудијске Арабије добра је прилика и додатни подстицај за развој домаћих пољопривредних капацитета, због чега је потребно уложити максималне напоре у реализацији овог циља.

- Очекујемо да ће Саудијска Арабија ускоро позитивно одговорити на наш захтјев. Наша базна политика је да континуирано радимо на отварању нових тржишта како бисмо допринијели унапређењу пословања и повећању обима спољнотрговинске размјене домаћих производа - поручио је Кошарац.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

НР

19.03.2022 15:44

Код земаља истока су цијене испод сваке рачунице Направите извозне дозволе за ЕУ. Министар Кошарац се једино разумије у ракију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРП

19.03.2022 17:40

Ја имам фарму свиња. Могу ли и то како у Саудијску арабију извозити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре СРП

19.03.2022 21:40

Ако је месо црвено онда може. Уствари питај малог Срашу може ли, он је еxперт и имперт?

Name

ТЕШКО НАМА

20.03.2022 05:43

Ако Клошарац договара онда сигурно можеш. Он се непита ни код свије куће.

Name

Дивна "размјена"

20.03.2022 13:51

Храните нас увозним јефтиним смецем, прије тога сте се побринули за потросацку корпу градјана у складу са тим , а извозите квалитетно много скупље ко мозе да плати, разлика некоме да даље врти царобни круг...

ОДГОВОРИТЕ