Без "шаргарепе" током разговору Бајдена и Сија

- У данашњем разговору америчког председника Џозефа Бајдена са кинеским председником Си Ðинпингом није било „шаргарепу“ ни подстицаја да се Пекинг одврати од помоћи Русији у рату са Украјином, саопштила је портпаролка Беле куће Џен Псаки.

Свијет 18.03.2022 | 21:56
Без "шаргарепе" током разговору Бајдена и Сија

Она је навела и да ће Бајден следећег четвртака у Бриселу разговарати са савезницима о потезима Кине којима подржава Русију, преноси Ројтерс.

Раније данас Бајден је у видео разговору саопштио кинеском председнику Си Ðинпингу да Пекинг треба да рачуна на последице ако пружи материјалну подршку руској војној операцији у Украјини, а обе стране су истакле потребу за дипломатским решењем кризе.

Бела кућа је саопштила и да је Бајден поновио да се америчка политика према Тајвану није променила и нагласио да се САД противе једностраним променама садашње статус кво ситуације.

Претходно су кинески медији пренели да је Си Ðинпинг рекао Бајдену да сукоби и конфронтације попут догађаја који се одвијају у Украјини нису ни у чијем у интересу.

Си је рекао и да питање Тајвана треба правилно да се решава, како би се избегло да оно има негативан утицај на кинеско-америчке односе, преноси Ројтерс позивајући се на кинеске медије.

Разговор двојице лидера трајао је скоро два сата.

(Тањуг Фото: Илустрација) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

??

18.03.2022 21:28

"Ста вас муци цакани"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каубој

18.03.2022 21:47

Није овај кинез тако лос мада се мало упласио а овај навалио хоце да га испровоцира да нападне Тајван а није јос ни путина средио да му не буде превисе

ОДГОВОРИТЕ
Name

з

18.03.2022 21:52

Добићете само мркву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кинез

19.03.2022 07:27

Тако ми млијека у праху кидам на лијево . Ово је будући исход Америчке политике према Кини. Ма каква шаргарепа и штап према Кини, мало сутра. Та метода опробана и може према Балканским земљама, Африци и некима у Азији. Али како вријеме прекомпозиције свјетског геополитичког простора се управо одвија и порађа изгледа каубој више неће имати тако битног утицаја на истоку, пада , пада , полако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђоока

19.03.2022 07:38

Заборавио човјек понијети мркву. Штаћеш дешава се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

19.03.2022 11:48

А стап сломљен!