Bez "šargarepe" tokom razgovoru Bajdena i Sija

- U današnjem razgovoru američkog predsednika Džozefa Bajdena sa kineskim predsednikom Si Ðinpingom nije bilo „šargarepu“ ni podsticaja da se Peking odvrati od pomoći Rusiji u ratu sa Ukrajinom, saopštila je portparolka Bele kuće Džen Psaki.

Svijet 18.03.2022 | 21:56
Bez "šargarepe" tokom razgovoru Bajdena i Sija

Ona je navela i da će Bajden sledećeg četvrtaka u Briselu razgovarati sa saveznicima o potezima Kine kojima podržava Rusiju, prenosi Rojters.

Ranije danas Bajden je u video razgovoru saopštio kineskom predsedniku Si Ðinpingu da Peking treba da računa na posledice ako pruži materijalnu podršku ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini, a obe strane su istakle potrebu za diplomatskim rešenjem krize.

Bela kuća je saopštila i da je Bajden ponovio da se američka politika prema Tajvanu nije promenila i naglasio da se SAD protive jednostranim promenama sadašnje status kvo situacije.

Prethodno su kineski mediji preneli da je Si Ðinping rekao Bajdenu da sukobi i konfrontacije poput događaja koji se odvijaju u Ukrajini nisu ni u čijem u interesu.

Si je rekao i da pitanje Tajvana treba pravilno da se rešava, kako bi se izbeglo da ono ima negativan uticaj na kinesko-američke odnose, prenosi Rojters pozivajući se na kineske medije.

Razgovor dvojice lidera trajao je skoro dva sata.

(Tanjug Foto: Ilustracija) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

??

18.03.2022 21:28

"Sta vas muci cakani"?

ODGOVORITE
Name

Kauboj

18.03.2022 21:47

Nije ovaj kinez tako los mada se malo uplasio a ovaj navalio hoce da ga isprovocira da napadne Tajvan a nije jos ni putina sredio da mu ne bude previse

ODGOVORITE
Name

z

18.03.2022 21:52

Dobićete samo mrkvu.

ODGOVORITE
Name

Kinez

19.03.2022 07:27

Tako mi mlijeka u prahu kidam na lijevo . Ovo je budući ishod Američke politike prema Kini. Ma kakva šargarepa i štap prema Kini, malo sutra. Ta metoda oprobana i može prema Balkanskim zemljama, Africi i nekima u Aziji. Ali kako vrijeme prekompozicije svjetskog geopolitičkog prostora se upravo odvija i porađa izgleda kauboj više neće imati tako bitnog uticaja na istoku, pada , pada , polako.

ODGOVORITE
Name

Đooka

19.03.2022 07:38

Zaboravio čovjek ponijeti mrkvu. Štaćeš dešava se.

ODGOVORITE
Name

?

19.03.2022 11:48

A stap slomljen!