Загреб: Два студента погинула од струјног удара

  У Загребу су у два дана од струјног удара погинула два студента Факултета хрватских студија, од којих је један нестао у сриједу, а други је страдао приликом потраге за својим другом.

Регион 18.03.2022 | 21:40
Загреб: Два студента погинула од струјног удара

Један младић нестао је у сриједу, а његово тијело пронађено је јуче ујутро, док је други, вјеројатно не знајући да је тијело пронађено, ишао да га тражи, те је погинуо, такође, усљед удара струје на вагону, преносе хрватски медији.

Тијело двадесетједногодишњег Николе Михаела Сушеца пронађено је јуче ујутро након потраге. Полиција је објавила да је погинуо од струјног удара.

Јутрос је нађено и тијело другог младића, двадесетдвогодишњег Јерка Кучића. Он је, како су рекли из полиције, са пријатељима ишао да тражи несталог колегу, попео се на вагон и погинуо.

"Према до сада прикупљеним информацијама, утврђено је да је у друштву са још двојицом младића ишао да тражи пријатеља који је нестао дан раније. Приликом доласка на лице мјеста, двадесетдвогодишњак се попео на вагон и смртно страдао", саопштила је полиција.

Увиђајем је утврђено да је смрт наступила као посљедица удара струје високог напона. Тијело је превезено у Завод за судску медицину и криминалистику.

Обавијештени кажу да је то једна од три главне руте којима студенти долазе у кампус - дођу на воз на Трнаву, па онда препјешаче дио пута који није ни освијетљен, а и сам пут је зарастао.

Из Хрватских жељезница кажу да су пруге опасне и нису мјесто за пречицу јер пријети струјни удар ако се неко попне на кров вагона. Жељезнице су издале летак у којем упозоравају на опасности ходања пругом.

Од обојице младића опростио се и Факултет хрватских студија, на којем су студирали.

Никола Михаел Сушец био је студент прве године Кроатологије и Филозофије и културе Факултета хрватских студија, усељеник, рођен у Еугену, на западу савезне америчке државе Орегон.

Како су објавили Хрватски студији, други погинули младић је Јерко Кучић, студент друге године Историје и Филозофије и културе, рођен у Сплиту. 

(Срна Фото: Илустрација) 

Коментари / 0

Оставите коментар