Zagreb: Dva studenta poginula od strujnog udara

  U Zagrebu su u dva dana od strujnog udara poginula dva studenta Fakulteta hrvatskih studija, od kojih je jedan nestao u srijedu, a drugi je stradao prilikom potrage za svojim drugom.

Region 18.03.2022 | 21:40
Zagreb: Dva studenta poginula od strujnog udara

Jedan mladić nestao je u srijedu, a njegovo tijelo pronađeno je juče ujutro, dok je drugi, vjerojatno ne znajući da je tijelo pronađeno, išao da ga traži, te je poginuo, takođe, usljed udara struje na vagonu, prenose hrvatski mediji.

Tijelo dvadesetjednogodišnjeg Nikole Mihaela Sušeca pronađeno je juče ujutro nakon potrage. Policija je objavila da je poginuo od strujnog udara.

Jutros je nađeno i tijelo drugog mladića, dvadesetdvogodišnjeg Jerka Кučića. On je, kako su rekli iz policije, sa prijateljima išao da traži nestalog kolegu, popeo se na vagon i poginuo.

"Prema do sada prikupljenim informacijama, utvrđeno je da je u društvu sa još dvojicom mladića išao da traži prijatelja koji je nestao dan ranije. Prilikom dolaska na lice mjesta, dvadesetdvogodišnjak se popeo na vagon i smrtno stradao", saopštila je policija.

Uviđajem je utvrđeno da je smrt nastupila kao posljedica udara struje visokog napona. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Obaviješteni kažu da je to jedna od tri glavne rute kojima studenti dolaze u kampus - dođu na voz na Trnavu, pa onda prepješače dio puta koji nije ni osvijetljen, a i sam put je zarastao.

Iz Hrvatskih željeznica kažu da su pruge opasne i nisu mjesto za prečicu jer prijeti strujni udar ako se neko popne na krov vagona. Željeznice su izdale letak u kojem upozoravaju na opasnosti hodanja prugom.

Od obojice mladića oprostio se i Fakultet hrvatskih studija, na kojem su studirali.

Nikola Mihael Sušec bio je student prve godine Кroatologije i Filozofije i kulture Fakulteta hrvatskih studija, useljenik, rođen u Eugenu, na zapadu savezne američke države Oregon.

Кako su objavili Hrvatski studiji, drugi poginuli mladić je Jerko Кučić, student druge godine Istorije i Filozofije i kulture, rođen u Splitu. 

(Srna Foto: Ilustracija) 

Komentari / 0

Ostavite komentar