Нема сагласности око резолуција ЕБРД, дата помоћ УКР

Резолуције се односе на обуставу и измјену приступа ресурсима ЕБРД-а за Руску Федерацију и Бјелорусију.

Република Српска 18.03.2022 | 17:14
Нема сагласности око резолуција ЕБРД, дата помоћ УКР

- Савјет министара БиХ није постигао консензус у вези са давањем сагласности за гласање гувернера БиХ у Европској банци за обнову и развој (ЕБРД) за двије резолуције које је предложио ЕБРД  те ће се о овом питању изјаснити у другом кругу гласања, саопштено је након сједнице.

Резолуције се односе на обуставу и измјену приступа ресурсима ЕБРД-а за Руску Федерацију и Бјелорусију.

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер уручио је данас министру финансија и трезора у Савјету министара Вјекославу Беванди демарш, односно став ЕУ у вези гласања о резолуцијама Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/.

Савјет министара БиХ донио је Одлуку о одобравању 300.000 КМ из текуће резерве буџета институција Босне и Херцеговине и међународних обавеза БиХ које ће бити достављене Црвеном крсту Украјине путем Црвеног крста Босне и Херцеговине, на име хуманитарне помоћи.

(БН) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

атеиста

18.03.2022 16:51

објавити имена странака и особа па им само споменути да могу и они заврсити на листи санкција па цете видјети како мјењају плоцу и мисљење :) то су особе од ријеци све док не виде своје интересе :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

18.03.2022 22:43

А са колико су помогли сопствени народ у БиХ? Ови западњаци су толико јадни и ослабљени кад им је стало да БиХ, мала дрзавица подрзи санкције. Изгледа да је истина да је ово крај за западно "царство"

Name

Моника

18.03.2022 18:00

Не мрем да нађем у тексту: колика је помоћ Донбасу? И Луганску? Током 8 година укупно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па ја видим

18.03.2022 19:31

Да је овај Сатлер предсједник предсједниства БиХ и да налазе шта да се гласа а шта не. Јесмо ли ми у БиХ под окупацијом или овај превише ровари по Држави. Ми смо бирали своје представнике по свим линијама и ОНИ су ти који доносе у име нас одлуке. Нико други.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гергелy

18.03.2022 20:29

Сатлер добија наредјења од ЕУ ста треба да се ради.Инаце не би он је Руски играц исто ко и Додик.

Name

приједор

18.03.2022 20:31

Само се ви инатите међународној заједници ЕУ довољно је да нам уведу СWИТ а то значи ниједна иплата из инострансва не може се извршити у БИХ Пола становнштва прима уплате од дјеце родбине из иностранства...Само с дегенерици могу овако понашати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Центарфор

19.03.2022 05:50

Можда би то било и најбоље, да се мало ови што су се успавали отријезне и пробуде из дугогодишњег сна. Од национализма се не живи.