Nema saglasnosti oko rezolucija EBRD, data pomoć UKR

Rezolucije se odnose na obustavu i izmjenu pristupa resursima EBRD-a za Rusku Federaciju i Bjelorusiju.

Republika Srpska 18.03.2022 | 17:14
Nema saglasnosti oko rezolucija EBRD, data pomoć UKR

- Savjet ministara BiH nije postigao konsenzus u vezi sa davanjem saglasnosti za glasanje guvernera BiH u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) za dvije rezolucije koje je predložio EBRD  te će se o ovom pitanju izjasniti u drugom krugu glasanja, saopšteno je nakon sjednice.

Rezolucije se odnose na obustavu i izmjenu pristupa resursima EBRD-a za Rusku Federaciju i Bjelorusiju.

Šef Delegacije EU u BiH Johan Satler uručio je danas ministru finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslavu Bevandi demarš, odnosno stav EU u vezi glasanja o rezolucijama Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/.

Savjet ministara BiH donio je Odluku o odobravanju 300.000 KM iz tekuće rezerve budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH koje će biti dostavljene Crvenom krstu Ukrajine putem Crvenog krsta Bosne i Hercegovine, na ime humanitarne pomoći.

(BN) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ateista

18.03.2022 16:51

objaviti imena stranaka i osoba pa im samo spomenuti da mogu i oni zavrsiti na listi sankcija pa cete vidjeti kako mjenjaju plocu i misljenje :) to su osobe od rijeci sve dok ne vide svoje interese :)

ODGOVORITE
Name

Doboj

18.03.2022 22:43

A sa koliko su pomogli sopstveni narod u BiH? Ovi zapadnjaci su toliko jadni i oslabljeni kad im je stalo da BiH, mala drzavica podrzi sankcije. Izgleda da je istina da je ovo kraj za zapadno "carstvo"

Name

Моника

18.03.2022 18:00

Не мрем да нађем у тексту: колика је помоћ Донбасу? И Луганску? Током 8 година укупно?

ODGOVORITE
Name

Pa ja vidim

18.03.2022 19:31

Da je ovaj Satler predsjednik predsjednistva BiH i da nalaze šta da se glasa a šta ne. Jesmo li mi u BiH pod okupacijom ili ovaj previše rovari po Državi. Mi smo birali svoje predstavnike po svim linijama i ONI su ti koji donose u ime nas odluke. Niko drugi.

ODGOVORITE
Name

Gergely

18.03.2022 20:29

Satler dobija naredjenja od EU sta treba da se radi.Inace ne bi on je Ruski igrac isto ko i Dodik.

Name

prijedor

18.03.2022 20:31

Samo se vi inatite međunarodnoj zajednici EU dovoljno je da nam uvedu SWIT a to znači nijedna iplata iz inostransva ne može se izvršiti u BIH Pola stanovnštva prima uplate od djece rodbine iz inostranstva...Samo s degenerici mogu ovako ponašati.

ODGOVORITE
Name

Centarfor

19.03.2022 05:50

Možda bi to bilo i najbolje, da se malo ovi što su se uspavali otrijezne i probude iz dugogodišnjeg sna. Od nacionalizma se ne živi.