Лопови у Њујорку украли 400 панцира!

Око 400 панцира намењених Украјини лопови су украли из једне непрофитне организације у Њујорку која је прикупила и хтела да отпреми наведену тактичку опрему у Украјину саопштила је полиција Њујорка у среду…

Занимљивости 17.03.2022 | 15:49
Лопови у Њујорку украли 400 панцира!

Полиција је одговорила око 9:15 на позив за провалу и “обавештена је да је око 400 панцира украдено са локације“, рекао је наредник њујоршке полиције Едвард Рајли.

Порука у којој се тражи коментар остављена је украјинском конгресном комитету Америке.

Полицијске службе у области Њујорка донирале су стотине расходованих панцира добротворним организацијама које подржавају украјинске снаге у борби против руске инвазије.

Канцеларија шерифа округа Сафолк на Лонг Ајленду саопштила је да је сарађивала са украјинским Конгресним комитетом Америке на донирању 450 половних, расходованих прслука, али није могла да потврди да су прслуци који су украдени били они које је донирао преноси АП

Шерифова канцеларија престаје да користи прслуке након пет година, али званичници су рекли да су они и даље довољно чврсти да пруже заштиту у рату.

“Ужасно је да би неко провалио у зграду да би украо залихе и материјале намењене помоц́и онима који су погођени овом хуманитарном кризом“, рекла је Вики ДиСтефано, портпарол шерифа округа Сафолк Еррола Тулона млађег.

Андриј Добријански, портпарол украјинског Конгресног комитета Америке, рекао је прошле недеље да је план да се донирана опрема авионом отпреми у Пољску, а затим транспортује у Украјину.

Предмете ц́е највероватније користити цивилни безбедносни и медицински тимови, укључујуц́и грађане који су се придружили борби против руске војске, а не сами украјински војници, рекли су званичници.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар