Lopovi u Njujorku ukrali 400 pancira!

Oko 400 pancira namenjenih Ukrajini lopovi su ukrali iz jedne neprofitne organizacije u Njujorku koja je prikupila i htela da otpremi navedenu taktičku opremu u Ukrajinu saopštila je policija Njujorka u sredu…

Zanimljivosti 17.03.2022 | 15:49
Lopovi u Njujorku ukrali 400 pancira!

Policija je odgovorila oko 9:15 na poziv za provalu i “obaveštena je da je oko 400 pancira ukradeno sa lokacije“, rekao je narednik njujorške policije Edvard Rajli.

Poruka u kojoj se traži komentar ostavljena je ukrajinskom kongresnom komitetu Amerike.

Policijske službe u oblasti Njujorka donirale su stotine rashodovanih pancira dobrotvornim organizacijama koje podržavaju ukrajinske snage u borbi protiv ruske invazije.

Kancelarija šerifa okruga Safolk na Long Ajlendu saopštila je da je sarađivala sa ukrajinskim Kongresnim komitetom Amerike na doniranju 450 polovnih, rashodovanih prsluka, ali nije mogla da potvrdi da su prsluci koji su ukradeni bili oni koje je donirao prenosi AP

Šerifova kancelarija prestaje da koristi prsluke nakon pet godina, ali zvaničnici su rekli da su oni i dalje dovoljno čvrsti da pruže zaštitu u ratu.

“Užasno je da bi neko provalio u zgradu da bi ukrao zalihe i materijale namenjene pomoći onima koji su pogođeni ovom humanitarnom krizom“, rekla je Viki DiStefano, portparol šerifa okruga Safolk Errola Tulona mlađeg.

Andrij Dobrijanski, portparol ukrajinskog Kongresnog komiteta Amerike, rekao je prošle nedelje da je plan da se donirana oprema avionom otpremi u Poljsku, a zatim transportuje u Ukrajinu.

Predmete će najverovatnije koristiti civilni bezbednosni i medicinski timovi, uključujući građane koji su se pridružili borbi protiv ruske vojske, a ne sami ukrajinski vojnici, rekli su zvaničnici.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar