Хитна сједница Савјета безбједности УН о Украјини

Хитан састанак Савјета безбједности УН биће одржан данас како би се ријешила ескалирајућа хуманитарна криза у Украјини, јавља ББЦ.

Свијет 17.03.2022 | 07:05
Хитна сједница Савјета безбједности УН о Украјини

Сједињене Америчке Државе, Велика Британија, Француска, Ирска, Норвешка и Албанија позвале су на одржавање састанка, након појачаног гранатирања цивилних подручја посљедњих дана, извештавају дипломатски извори.

САД, Велика Британија и Француска су сталне чланице Савјета заједно са Русијом и Кином.

Русија и даље предсједава Савјетом безбједности за мјесец март, што, како оцјењује ББЦ, значи да је заустављен помак у вези са неким резолуцијама.

ББЦ наводи и да су у току разговори да се украјинском предсједнику Володимиру Зеленском омогући прилика да говори у Генералној скупштини УН коју чине све државе чланице Организације уједињених нација.

(Тањуг Фото: Илустрација/Агенције) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

099

17.03.2022 07:23

срамвас било ако имате цасти ио образа колико пси кадасте раскопавали југу и бонбарбовали србе и србију нисте тразили тада хитан састанак ун богвас клео и свети василије са острога и мала милица ракиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо

17.03.2022 08:36

Моземо сто година из дана у дан лагати како је неко с вана унистио Југославију, остаце цињеница да су комсије пуцале на комсије. Слаба нам је утјеха упирати прстом у друге... Дапаце, само тиме потврдјујемо колики смо олош.

Name

Исгина у цињеницама

17.03.2022 15:56

НАТО, (Западне дрзаве) је пуцао осиромасеним уранијумом по Југославији.

Name

Бобан

17.03.2022 18:29

Гдје сте били кадсте србиу бомбардовали тад није постојо савет безбедности неквамје путин показо зубе немозете му ниста

ОДГОВОРИТЕ