Hitna sjednica Savjeta bezbjednosti UN o Ukrajini

Hitan sastanak Savjeta bezbjednosti UN biće održan danas kako bi se riješila eskalirajuća humanitarna kriza u Ukrajini, javlja BBC.

Svijet 17.03.2022 | 07:05
Hitna sjednica Savjeta bezbjednosti UN o Ukrajini

Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Francuska, Irska, Norveška i Albanija pozvale su na održavanje sastanka, nakon pojačanog granatiranja civilnih područja posljednjih dana, izveštavaju diplomatski izvori.

SAD, Velika Britanija i Francuska su stalne članice Savjeta zajedno sa Rusijom i Kinom.

Rusija i dalje predsjedava Savjetom bezbjednosti za mjesec mart, što, kako ocjenjuje BBC, znači da je zaustavljen pomak u vezi sa nekim rezolucijama.

BBC navodi i da su u toku razgovori da se ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom omogući prilika da govori u Generalnoj skupštini UN koju čine sve države članice Organizacije ujedinjenih nacija.

(Tanjug Foto: Ilustracija/Agencije) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

099

17.03.2022 07:23

sramvas bilo ako imate casti io obraza koliko psi kadaste raskopavali jugu i bonbarbovali srbe i srbiju niste trazili tada hitan sastanak un bogvas kleo i sveti vasilije sa ostroga i mala milica rakic

ODGOVORITE
Name

Edo

17.03.2022 08:36

Mozemo sto godina iz dana u dan lagati kako je neko s vana unistio Jugoslaviju, ostace cinjenica da su komsije pucale na komsije. Slaba nam je utjeha upirati prstom u druge... Dapace, samo time potvrdjujemo koliki smo ološ.

Name

Isgina u cinjenicama

17.03.2022 15:56

NATO, (Zapadne drzave) je pucao osiromasenim uranijumom po Jugoslaviji.

Name

Boban

17.03.2022 18:29

Gdje ste bili kadste srbiu bombardovali tad nije postojo savet bezbednosti nekvamje putin pokazo zube nemozete mu nista

ODGOVORITE