На дневном реду акцизе, расправа о ПДВ-у одгођена

Дом народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине ће на хитној сједници која је почела у Сарајеву разматрати захтјев Представничког дома ПСБиХ да Приједлог закона о измјенама Закона о акцизама у БиХ, који предвиђа укидање акциза на гориво, разматра по хитном поступку.

Босна и Херцеговина 16.03.2022 | 15:21
На дневном реду акцизе, расправа о ПДВ-у одгођена

Представнички дом државног парламента је прошле седмице, на приједлог посланика СДП-а БиХ, по хитном поступку усвојио приједлог овог закона чије би доношење, како наводе предлагачи, довело до смањења цијене горива за износ од 30 до 45 пфенинга по литру.

Предложени закон предвиђа укидање акциза за: дизел-гориво и остала плинска уља, петролеј (керозин), моторни бензин-безоловни, моторни бензин, лож-уље, течни нафтни плин за погон моторних возила, биогорива и биотечности.

Прецизирано је да се одредбе закона примјењују шест мјесеци од дана ступања на снагу, а по истеку тог рока Савјет министара БиХ може својом одлуком продужити његову примјену за још три мјесеца.

Подсјећања ради, пет делегата у Дому народа ПСБиХ (Денис Бећировић, Златко Милетић, Младен Босић, Муниб Јусуфовић и Асим Сарајлић) 11. марта су затражили да предсједавајући и Колегиј Дома, најкасније у року од три дана од достављања овог захтјева у парламентарну процедуру, сазову хитну сједницу Дома народа на којој би се разматрали Приједлог закона о измјенама закона о акцизама у БиХ и Приједлог закона о допуни Закона о порезу на додату вриједност, које је Представнички дом усвојио на сједници 9. марта.

Сједници Дома народа државног парламента присуствује 14 делегата, по пет из клубова Хрвата и Срба и четири делегата из бошњачког народа. Члан Колегија Бакир Изетбеговић је најавио кашњење.

(Фена)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

господо

16.03.2022 14:50

акцизе су намијењене за изградњу путне мрезе ви сте то злоупотребили и под обавезно укинути народ сте стоти пут преварили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Информација

16.03.2022 14:56

СНСД против хитне сједнице...Ништа од укидања акциза...Шути и трпи.

ОДГОВОРИТЕ