Опрема вриједна 80.000 КМ уручена Бијељини

Опрема вриједности 80 хиљада марака за спасавање на води и под водом уручена је данас граду Бијељина. Опрема је обезбјеђена у оквиру програма “Смањење ризика од катастрофа за одрживи развој БиХ” који спроводе Влада Швајцарске и Уједињене Нације.

Република Српска 15.03.2022 | 18:47
Опрема вриједна 80.000 КМ уручена Бијељини

Донирана опрема допринијеће бољој заштити живота преко 50.000 становника у подручјима која су подложна поплавама, те заштити њихове имовине, изјавила је резидентни представник УНДП у БиХ, Стелиана Недера.

“Управо из тог разлога УНДП улаже значајне напоре како би се БиХ прилагодила ефектима климатских промјена и унаприједила управљање ризицима од катастрофа. На тај начин осигуравамо реализацију зацртаних циљева одрживог развоја до 2030. године”, изјавила је Недера.

Градоначелник Бијељине  Љубиша Петровић изразио је захвалност на донацији и истакао њен значај.

“Са оваквом опремом смањује се ризик од губитка живота и наравно заштита имовине”, истакао је Петровић.

Пројекат се реализује у 10 локалних заједница у БиХ, пет у РС и пет у ФБиХ.

“Желим са овог мјеста да оснажим и начелнике и градоначелнике, али и локалне скупштине да својим активностима повећају број припадника цивилне заштите како у локалној администрацији тако и у јединицама опште и специјализоване намјене како би у периоду који је пред нама имали што кавлитетнији одговор у било којој катасрофи”, рекао је  директор Републичке управе цивилне заштите, Милан Новитовић.

Све што се улаже у систем цивилне заштите у тренетку кад то буде потребно биће вишеструко враћено, поручио је Новитовић.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

А ШТА ЈЕ

15.03.2022 18:19

СА РУСКИМ ХРАМОМ,ТО НАМ ЈЕ НАЈПОТРЕБНИЈЕ,ФУЦК ПАЦИЈЕНТЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

15.03.2022 18:54

Помозите ви нама да направимо правну дрзаву и лопове смјестимо "на сигурно" јер нико нама не мозе дати колико домаци лопови и криминалци могу покрасти.... Владавина права и строге казне за криминалце је приоритет свих приоритета у БиХ..... Ако нема тога узалуд помазете јер заправо помазете криминалце да имају висе красти а народ и даље остаје обесправљено робље...

ОДГОВОРИТЕ