Oprema vrijedna 80.000 KM uručena Bijeljini

Oprema vrijednosti 80 hiljada maraka za spasavanje na vodi i pod vodom uručena je danas gradu Bijeljina. Oprema je obezbjeđena u okviru programa “Smanjenje rizika od katastrofa za održivi razvoj BiH” koji sprovode Vlada Švajcarske i Ujedinjene Nacije.

Republika Srpska 15.03.2022 | 18:47
Oprema vrijedna 80.000 KM uručena Bijeljini

Donirana oprema doprinijeće boljoj zaštiti života preko 50.000 stanovnika u područjima koja su podložna poplavama, te zaštiti njihove imovine, izjavila je rezidentni predstavnik UNDP u BiH, Steliana Nedera.

“Upravo iz tog razloga UNDP ulaže značajne napore kako bi se BiH prilagodila efektima klimatskih promjena i unaprijedila upravljanje rizicima od katastrofa. Na taj način osiguravamo realizaciju zacrtanih ciljeva održivog razvoja do 2030. godine”, izjavila je Nedera.

Gradonačelnik Bijeljine  Ljubiša Petrović izrazio je zahvalnost na donaciji i istakao njen značaj.

“Sa ovakvom opremom smanjuje se rizik od gubitka života i naravno zaštita imovine”, istakao je Petrović.

Projekat se realizuje u 10 lokalnih zajednica u BiH, pet u RS i pet u FBiH.

“Želim sa ovog mjesta da osnažim i načelnike i gradonačelnike, ali i lokalne skupštine da svojim aktivnostima povećaju broj pripadnika civilne zaštite kako u lokalnoj administraciji tako i u jedinicama opšte i specijalizovane namjene kako bi u periodu koji je pred nama imali što kavlitetniji odgovor u bilo kojoj katasrofi”, rekao je  direktor Republičke uprave civilne zaštite, Milan Novitović.

Sve što se ulaže u sistem civilne zaštite u trenetku kad to bude potrebno biće višestruko vraćeno, poručio je Novitović.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

A ŠTA JE

15.03.2022 18:19

SA RUSKIM HRAMOM,TO NAM JE NAJPOTREBNIJE,FUCK PACIJENTE!

ODGOVORITE
Name

Profesor

15.03.2022 18:54

Pomozite vi nama da napravimo pravnu drzavu i lopove smjestimo "na sigurno" jer niko nama ne moze dati koliko domaci lopovi i kriminalci mogu pokrasti.... Vladavina prava i stroge kazne za kriminalce je prioritet svih prioriteta u BiH..... Ako nema toga uzalud pomazete jer zapravo pomazete kriminalce da imaju vise krasti a narod i dalje ostaje obespravljeno roblje...

ODGOVORITE