Била би дрскост да Дом народа не укине акцизе

"Овим је власт натјерана да почне да се изјашњава и тражи рјешење за проблеме, који се тичу грађана", казао је Босић, наводећи да је иницијатива дошла од опозиције и да не вјерује да ће представници странака на власти показати дрскост и одбити укидање акциза на гориво.

Република Српска 15.03.2022 | 18:33
Била би дрскост да Дом народа не укине акцизе

- Мартин у Загреб, Мартин из Загреба, казао је Младен Босић, делегат СДС у Дому народа Парламентарне скупштине, коментаришући данашње учешће бх. званичника у Бриселу, чланова Предсједништва БиХ и лидера ХДЗ-а Драгана Човића, који су показали потпуно нејединство и подијењеност БиХ.

Босић је, гостујући у Дану уживо Н1 телевизије, казао да је главни проблем БиХ што не постоји правна држава и што су институције заробљене у раљама политике.

Према његовим ријечима, добар дио одговорности за стање у БиХ сносе и представници међународне заједнице.

"Да Европска унија има добру намјеру порадили би на правној држави и оспособили би правосуђе", казао је Босић и подсјетио да су из ЕУ креатори правосудног система у БиХ".

Што се тиче сутрашње сједнице Дома народа Парламента БиХ, он је рекао да очекује да ше бити укинуте акцизе на гориво,

"Иницијативом о укидању акциза, која је прошла у Представничком дому Парламента БиХ је побједа опозиције и грађана, који су то тражили", казао је Босић, наводећи да власт није показала осјетљивост и добру намјеру за проблеме грађана.

"Овим је власт натјерана да почне да се изјашњава и тражи рјешење за проблеме, који се тичу грађана", казао је Босић, наводећи да је иницијатива дошла од опозиције и да не вјерује да ће представници странака на власти показати дрскост и одбити укидање акциза на гориво.

"Очекујем да ће проћи овај закон и у Дому народа и због притиска грађана", казао је Босић.

Ми немамо, каже он, шта друго него да натјерамо власт да рјешава проблеме грађана.

"Овим законом опозиција је натјерала власт да се опредијеле да ли они засупају личне или интересе грађана", казао је Босић.

Одговарајући на питање да ли се украјинска криза може одразити на БиХ, Босић је рекао да постоји опасност од прелијевања те кризе.

"Чини ми се да је ово наставак мирног раздруживања земаља бившег СССР-а. Колатерална штета може бити БиХ. Ми смо одгооврни за ово у чему се налазимо, а налазимо се у блати у дефинисани смо као поцијепана држава...", казао је Босић.

Да ли је Додик Путинов човјек, он је рекао да се он тако одавно декларише...

"Али, Додик игра стару игру, која се показала продуктивна - два корака напријед једн назад или два назад а један напријед!

"Дирнут сам данашњом љубављу Додика за БиХ у обраћању у Бриселу", казао је Босић.

Он сматра да у БиХ треба порадити на правној држави и да санкције, којима се пријети Додику, не доприносе рјешавању проблема.

"Иза Додика отворено је стала Хрватска, више него Србија. Он њима  треба да послужи за разваљивање садашњег система и прављења новог који ће ићи на руку Хрватима", казао је Босић.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

БРАВО

15.03.2022 17:46

Управо тако , Браво Младене !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

15.03.2022 18:02

Да била би то оцита дрскост само они су такви родјени

ОДГОВОРИТЕ
Name

На пос'о

15.03.2022 19:59

Доста је млаћења празне сламе. На пос'о, ако има вајде од вас. Хајде и ђало, покрените да вама политичарима преполове плате, умјесто 5.000 км да имате 2.500 км.Може ли шта тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

15.03.2022 20:29

Ко хоће да се клади да се акцизе нече укинути 110%.....Иду избори треају паре за промоцију муљаже...нема шанси да уину акцизе.Оно само на себе мисле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роћевић

15.03.2022 20:51

Зашто да укину акцизе? Ни у ЕУ неће да укидају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

16.03.2022 05:02

Ниста се не би постигло укидањем акциза . Нама само треба строга контрола марзи нафтних дистрибутера јер нафта иде горе доле на свјетској берзи а наси дистрибутери само горе . Кад је најављено укидање акциза сви дистрибутери су без основа подигили цијене с намјером када се укину акцизе да врате не реално подигнуте цијене и засрзе еxтра профит . Дакле од укидања акциза не би било користи за осиромасене градјане и посрнулу привреду него само за похлепне дисррибутере . Апелујем упуцујем вапај господину Фадилу Новалицу и Премијеру Висковицу да спроведу строгу контролу веле-и мало-продајних марзи нафтних деривата и стану за врат похлепи дистрибутера нафте . Ко обузда цијене нафте тај је патриота а не ко прица супље нацијоналне реторике . А акцизе и пдв не треба укидати смањивати јер би само на томе зарадили дистрибутери и трговци . Они не би или би само за дио износа за који их растерети дрзава смањили цијене а веци дио задрзали би за себе . Само контрола марзи је спас и од виска прихода јер дрзава биљази раст прихода на свим нивоима повецати пензије плате социјална давања субвенцијесоцијално угрозеним . Као Србија они пар пута у години становниству исплате по сто еура пензјонерима не запосленим угрозеним . Е то су рјесења а не укидање акциза и смањивање пдв-а јер наси трговци су месетари . Дрзава би их растеретила изгубила приходе а износ растерецења они би задрзали за себе и позвали се на закон о слободном формирању цијена .

ОДГОВОРИТЕ