Добио одштету јер је неправедно отпуштен пошто је одбио да да урин на проверу!

Железнички инспектор добио је 90.000 фунти одштете након што је отпуштен јер је одбио да да узорак урина за тест на дроге јер је за то имао медицински разлог.

Забава 15.03.2022 | 15:41
Добио одштету јер је неправедно отпуштен пошто је одбио да да урин на проверу!

Железничар Луис Смит је патио од “синдрома стидљиве бешике” због чега је био превише нервозан да би отишао у тоалет када га је Нетwорк Раил позвао да насумично провери.

Он се изјаснио да није покушавао да избегне то и чак је понудио да уради анализу крви – али је ипак отпуштен јер је одбио да учествује у тесту.

Господину Смиту, који је раније имао проблема да иде у тоалет у друштвеним приликама, лекар опште праксе је касније дијагностиковао поремец́ај ‘парурезе’. Стање спречава људе да урнирају док су под притиском или када су други људи у близини, а могу га искусити мушкарци поред других мушкараца код писоара.

Господин Смит, који је девет година радио за Нетwорк Раил и управљао тимом од 12 људи који су били важни за безбедност, успешно је тужио свог бившег послодавца због неправедног отказа суду за запошљавање.

Али сада, након што је Нетwорк Раил игнорисао налог Трибунала да врати господина Смита на посао, тврдец́и да је пронашао “рупу“ да избегне тестирање на дроге, фирми је наложено да му исплати скоро 90.000 фунти.

Трибунал је саслушао господина Смита, са седиштем у депоу Нетwорк Раил у Хаванту, Хантс, где је почео да ради 2010. године и напредовао у компанији, уживајуц́и у “успешној“ каријери преноси Миррор

Раније је имао “неугодности“ док је покушавао да се мокри, али је годинама раније могао да да узорак урина за тестирање на дрогу, чуо је трибунал у Саутемптону, Хантс.

У јулу 2019. он и друге колеге позвани су на тест на дрогу и алкохол “на основу предосец́аја“.

У извештају Трибунала се наводи :”Господин Смит је обавестио службеника за тестирање да је понекад имао потешкоц́а са давањем урина и понудио је да предузме друге тестове, укључујуц́и тест крви, уместо давања узорка урина.”

Те се у извештају каже још: “Није покушао да избегне давање узорка урина. Он то није могао да уради због дијагностикованог здравственог стања. Био је неугодан у неколико друштвених прилика током неколико година, али је био у могуц́ности да да узорак урина у скрининг тесту који је предузео неколико година раније. Није имао разлога да верује да ц́е то утицати на безбедно обављање његовог посла.”

Отпуштен је у октобру 2019. упркос томе што „не постоје докази о кривом и окривљујуц́ем понашању“. Сада је добио тужбу за неправедно отпуштање пред Трибуналом.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар