Еулекс на Косово и Метохију доводи појачање

На Косову и Метохији ће у наредним недељама привремено бити распоређена 92 припадника Европске жандармерије, као појачање постојећој полицијској јединици Еулекса, саопштила је данас та мисија ЕУ у покрајини.

Регион 14.03.2022 | 17:14
Еулекс на Косово и Метохију доводи појачање

Резервна полицијска јединица састављена је од 92 припадника ЕУРОГЕНДФОР из Португала, Француске и Италије.

С обзиром на безбедносно окружење на КиМ резервисти ФПУ ће подржати Еулекс у испуњавању задатака, укључујући и функцију другог безбедносног органа на КиМ у случају потребе.

Еулекс ФПУ је део троструког безбедносног механизма у којем је косовска полиција први безбедносни одговор, Еулекс други, а Кфор трећи безбедносни одговор.

Редовни састав ФПУ тренутно чини 105 припадника полиције стационираних у Митровици, док резервни састав ФПУ који чине и припадници ЕУРОГЕНДФОР има 92 жандарма: 42 из Португала, 28 из Француске и 22 из Италије.

Они ће бити смештени у бази за подршку ЕУЛЕКС у Косовом Пољу и биће под командом Еулекса.

Распоређивање резервног састава ФПУ показује одлучност Еулекса да настави да подржава стабилност КиМ и доприноси безбедности жена, мушкараца, девојчица и дечака из свих заједница на КиМ, наводи се у саопштењу.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хаос

14.03.2022 21:52

Намерно изаИвају хаос, стварају повод да Србију увуку у рат. Треба њих упозорити да рат није у интересу народа да могиу заборавити на појацање јер лицни интереси политицара се морају избеци. Само народ добро зна и сматра да диналогом треба ресити проблеме и да рат само доноси мртве цивиле порусене објекте и губитак војне техника и губитци у људству. Упозорење!! Ако рат крене на КиМозе да направи хаос бице избеглица мртвих свевга по несто. Ако саљете појацање гледајте да Еулекс ради свој посао да стити Србе који зиве на КиМ. Терористи УЦК имају само један циљ а то је убинање протеривање муцење Српског народа то је геноцид.

ОДГОВОРИТЕ