Превозници траже хитан састанак са УИО и министрима

Одбор Удружења превозника у међународном и међуентитетском друмском превозу путника при Спољнотрговинској комори БиХ затражио је хитан састанак са представницима Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ и Министарства комуникација и транспорта у Савјету министара о смањењу пореза и поврата акциза за област друмског превоза.

Република Српска 14.03.2022 | 17:09
Превозници траже хитан састанак са УИО и министрима

Овакав закључак донесен је на сједници Одбора Удружења ради рјешавања проблема у међународном и међуентитетском друмском превозу путника, речено је Срни из Спољнотрговинске коморе.

Одбор је затражио и хитан састанак са министром комуникација и транспорта у Савјету министара Војином Митровићем у вези са издавањем ентитетске лиценце правним и физичким лицима која обављају дјелатност друмског превоза, као и измјеном Закона о међународном и међуентитетском друмском превозу БиХ.

Овај одбор је на сједници у Мостару донио закључак којим се од Владе Федерације БиХ тражи информација зашто се обрачунава накнада за терминале код малопродаје горива у износу од 0,01 КМ по литру горива.

Од Министарства комуникација и транспорта и Министарства финансија и трезора у Савјету министара траже детаљну информацију утрошка новчаних средстава депонованих на посебном рачуну Спољнотрговинске коморе, а од сектора за транспорт и комуникације Коморе да их информише о начину подношења пријава случајева нелегалног превоза Инспекторату и Привредној комори Српске. 

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мост.

14.03.2022 16:17

Сарајево. Па онда Бањалука. Али у овој ситуацији нисам сигуран ста зеле.

ОДГОВОРИТЕ