Prevoznici traže hitan sastanak sa UIO i ministrima

Odbor Udruženja prevoznika u međunarodnom i međuentitetskom drumskom prevozu putnika pri Spoljnotrgovinskoj komori BiH zatražio je hitan sastanak sa predstavnicima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH i Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara o smanjenju poreza i povrata akciza za oblast drumskog prevoza.

Republika Srpska 14.03.2022 | 17:09
Prevoznici traže hitan sastanak sa UIO i ministrima

Ovakav zaključak donesen je na sjednici Odbora Udruženja radi rješavanja problema u međunarodnom i međuentitetskom drumskom prevozu putnika, rečeno je Srni iz Spoljnotrgovinske komore.

Odbor je zatražio i hitan sastanak sa ministrom komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojinom Mitrovićem u vezi sa izdavanjem entitetske licence pravnim i fizičkim licima koja obavljaju djelatnost drumskog prevoza, kao i izmjenom Zakona o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prevozu BiH.

Ovaj odbor je na sjednici u Mostaru donio zaključak kojim se od Vlade Federacije BiH traži informacija zašto se obračunava naknada za terminale kod maloprodaje goriva u iznosu od 0,01 KM po litru goriva.

Od Ministarstva komunikacija i transporta i Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara traže detaljnu informaciju utroška novčanih sredstava deponovanih na posebnom računu Spoljnotrgovinske komore, a od sektora za transport i komunikacije Komore da ih informiše o načinu podnošenja prijava slučajeva nelegalnog prevoza Inspektoratu i Privrednoj komori Srpske. 

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Most.

14.03.2022 16:17

Sarajevo. Pa onda Banjaluka. Ali u ovoj situaciji nisam siguran sta zele.

ODGOVORITE