Највећа до сада: Почела акција уређење града

Највећа акција уређења и чишћења града почела је данас и током цијелог прољећа обухватиће све мјесне заједнице.

Република Српска 14.03.2022 | 12:36
Највећа до сада: Почела акција уређење града

Најавио је ово градоначелник Драшко Станивуковић, уз присуство екипа и механизације комуналних служби и извођача који ће бити ангажовани на провођењу различитих активности.

-Кроз активности у овој највећој акцији уређења у историји нашег града биће уложено неколико милиона КМ. Обићи ћемо сваки дио Бање Луке и на терену видјети све потребе нашег града. Почињемо од ужег градског језгра према периферији – казао је градоначелник Станивуковић.

Чишћење, кошење, садња, орезивање дрвећа, уређење паркова и скверова, модернизација саобраћајаница, санација „ударних рупа“, исцртавање хоризонталне сигнализације, санација „дивљих депонија“, поправке јавне расвјете, само су неке од активности које ће како је казао – дати једно чисто лице нашег града.

-Ово је комплетно уређење града и након рада са свим нашим службама, извођачима радова и друштвено одговорним компанијама имаћемо најуређенији град до сада и даље нам остаје да то одржавамо – казао је он.

Кључно је, како је нагласио, учешће и подршка суграђана.

-Користим прилику да све наше грађане позовем да се придруже овој нашој иницијативи. Биће важно учешће свих домаћинстава и заједница етажних власника – навео је он.

Савјетница градоначелника за друштвене дјелатности и координатор ове акције Милада Шукало казала је да ће надлежне градске службе са ангажованим предузећима – координирано организовати и реализовати бројне активности.

-С друге стране, желимо да едукујемо наше грађане како да управљају својим отпадом и гдје да га одлажу. Тако да је ово и увод у наше стратешко опредјељење у којем желимо да ријешимо проблеме са отпадом који имамо у граду, а то је дугорочно изградња рециклажног дворишта, рециклажних простора и слично – навела је Шукало.

Према њеним ријечима, акција је конципирана тако да се сваке седмице одвија на подручју двије мјесне заједнице, и то ове седмице проводи се на подручју мјесних заједница Центар 1 и Центар 2.

-Цијеле седмице наше службе раде на терену, завршавамо за викенд заједничком акцијом са грађанима када ће моћи директно да се укључе у уређење у свом насељу кроз преузимање опреме, садног материјала или на други пригодан начин. За тај дан обезбиједићемо и забавне садржаје и аниматоре за наше најмлађе суграђане – поручила је Шукало.

Посебна пажња током великог уређења, како је истакла, биће стављена на Парк „Младен Стојановић“, шуму у Трапистима и Бањ брду гдје се очекује  и учешће великог броја суграђана.

Такође, уз позив школама, удружењима грађана, савјетима мјесних заједница и свим заинтересованим да се укључе у активности и допринесу уређењу свог простора, улице и насеља – посебно су позване заједнице етажних власника које желе да заједно сакупљају отпад за рециклажу. Њима ће предузеће „Чистоћа“ поставити контејнере за селективни отпад, а по завршетку акције отпад ће откупити и тако ће ЗЕВ добити додатна средства која може уложити у уређење своје зграде.

Посљедња фаза ове акције подрзумијева санацију „дивљих“ депонија на сеоском подручју.

Путем комунално-инспекцијских надзора у оквиру акције биће позвани власници приватних парцела да уреде свја дворишта, која нарушавају изглед града, а током акције и контејнери ће бити постављени на мјестима на којима је предвиђено да буду, стоји на сајту бањалучке Градске управе.

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Ана Марија

14.03.2022 11:58

Ста је ту сад за неку вијест град треба цистити сваки дан,са градонацелником или без њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дика

14.03.2022 11:59

Клупе на сибовима обновити

ОДГОВОРИТЕ
Name

22 квака

14.03.2022 12:39

Ако је то највећи успех и напор Драшка,онда.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

14.03.2022 12:41

Ајд да видимо и то чудо, ал да не буде само празна прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б

14.03.2022 12:53

Па то се инаце ради сваке године. Ста прица ова будала? А град је никад гори од кад је он градонацелник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

14.03.2022 14:49

Ја сам била 2017.год у Б.Луци разоцарала сам се тротоари грозни све офуцано и сад ви прицате да није боље уздрзите се

Name

Алан Форд

14.03.2022 12:57

Има ли католика у градској управи или опсте да су на будзету у граду?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН

14.03.2022 13:35

Ако је то највеци проблем града онда вам свака цаст.Ста је са инвестицијама да се градјани запосљавају а не да омладина одлази.Градонацелнику је нај вазније да се слика и рекламира.Гори је од ових лопова на власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре горан

14.03.2022 15:52

Оцито да непратис рад градске скупстине Драско покусава отварати фирме ал му неда скупстинска вецина СНСД

Name

За бања луку, ОПОЗИВ

14.03.2022 16:05

Испаде, да се град досад није цистио, да није било Прољетног, па и Јесењег уредјења Града. Колико си га цисти ових годину дана, није ни цудо сто сад МОРАС издвојити 1000000 км

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српкиња

14.03.2022 17:20

А гдје су то фирме?

Name

Јана

14.03.2022 20:35

Како сте сви скоцили на градонацелника,не ваља ако се уредјује град,не ваља вам ако се не ради ниста,па стварно висе људи ста вам је висе,колко се Драско бори доказ је да нема расипања буџета и ста би све јос урадио али га спутава скупстина. Заборављате бесплатне књиге за дјецу,превоз и карте,вртице...има тога јос само ко хоце да види. Напред Драско

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.03.2022 22:50

Подршка

Name

Примјер за

15.03.2022 15:42

Стално у насем комуналном.

ОДГОВОРИТЕ