Њемачка одговорна јер је Русија изградила моћ

- Министар спољних послова Украјине Дмитро Кулеба критиковао је Немачку због њене дугогодишње политике према Русији.

Свијет 14.03.2022 | 09:06
Њемачка одговорна јер је Русија изградила моћ

„Жао ми је што морам рећи. Немачка је допринела сто је Русија успела да изгради тренутну моћ“, нагласио је Кулеба за АРД.

Он је изразио наду да ће сада Немачка дати одговарајући велики допринос да се заустави руска ратна машинерија.

Кулеба је истакао да су Немачка и Украјина партнери и нагласио да се нада да ће Берлин ставити Украјини сво потребно оружје за одбрану на располагање.

„Сматрам да није фер да је Немачка имала свеобухватну одбрамбену сарадњу са Русијом, и то годинама. Можда је сада време да ми добијемо испоручено све што је потребно за нашу одбрану“; објаснио је он.

Затражио је од Немачке оштрије казнене мере против Русије.

Кулеба је похвалио Немачку за поједине тешке одлуке првих дана рата, али истиче и да, када пита своје колеге у ЕУ зашто руске банке још нису искључене из међународног платног промета или неке одређене санкције нису још уведене, онда увек чује исти одговор, а то је да је то због Немачке.

„Желео бих да видим Немачку у позицији вође код увођења санкција. У појединим случајевима су чак и САД биле спремне да иду даље, али Немачка је рекла да треба бити обазривији и чекати.

Кулеба је нагласио да Украјина треба да постане чланице ЕУ и да очекује од немачке владе да ту одлуку подржи, јер је Украјина део Европе и са њом би континент био безбеднији.

Он је казао да зна да није лако спровести промену политике у Немачкој, која се дуго година ослањала на дијалог.

„Међутим сада видимо право лице Русије. Ми сада плаћамо цену тога. Наша деца се убијају, наши градови се разарају. То значи да би требало да признају да су правили грешке и исте исправе“, нагласио је Кулеба.

Он је апеловао на Немачку да заустави Владимира Путина, јер Украјина, сматра, неће бити његов последњи циљ.

(Тањуг Фото: Агенције)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

14.03.2022 08:20

Кулеба, чувај се можда Руси опет дошетају до Берлина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

14.03.2022 08:21

Ма да,твоје мисљење је врло битно!Јеси и ти глумац или статиста?

ОДГОВОРИТЕ
Name

055

14.03.2022 08:29

Ма ајде!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предпостављам

14.03.2022 08:30

Да овај познавалац прилика, исто тако зна ко је дао моћ УСА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Русија

14.03.2022 08:32

Је увијек моцна у сваком смислу, знас ти то боље од свих....

ОДГОВОРИТЕ
Name

сад

14.03.2022 08:36

Само ми можемо бити јаки и ширити "демократију" по свету. Сви други су наши робови, а то најбоље знају Индијанци и црнци који живе у нашој држави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајд олади

14.03.2022 08:52

Овај би да Западу од којег је исфрустриран диктира темпо како ратовати, колико учествовати, па пријем у ЕУ , НАТО итд.... па лудак, шта друго казати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деко

14.03.2022 08:52

Нико вам немозе помоћи. Хоћете у нато Па изволите Ето вам сад нато11

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полетарац

14.03.2022 09:06

Ова будала мисли да су сви дрзавници празноглави као украјински. Засто би Њемацка због Украјине угрозила своје интересе? Њемацка има задатак да брине о нијемцима, као сто би Украјина требала да брине о украјинцима а не да их гура у рат. Само у банана дрзавама као сто је наса (или Украјина) политицари су спремни да угрозе и народ и дрзаву ради тудјих интереса. Бас це Њемацка да погорса своје стање да би неком другом било лаксе... умјесто да науци несто од паметнијих колега, овај пајац их прозива. Јадни људи гину због оваквих недораслих будала. И ми смо тако. Туга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фебо

14.03.2022 09:15

Пусте зеље пусти снови па није то СФРЈ на другој страни да се њемацка активно укљуци ал против јацег се инатити било би глупо посебно сто нијемци имају лосе искуство кад су се кацили са русима па се ти надај да це ти сад помоци.Вас су нагузили а своје дупе цувају ако ниси знао

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРО

14.03.2022 09:44

Е мој Кулеба, којаси ти будалетина. Увели сте народ у рат и разарања. Тако је кад ти је преци американац од комсије и додје да те завади и буде док има интереса и онда кад је густо оде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

14.03.2022 10:21

Како ће Украјина у ЕУ кад су на дну љествице по свим питањима чланица ЕУ??Демократија,царине,корупција,полиција,Судови све 0!!Био сам у Украјини прије 10-ак година па то је гора земља од БиХ,не зна се ни ко пије ни ко плаћа!Зато овако Русија споро или готово никако напредује кад локални комаданти одлучују о свему,као Авганистан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

14.03.2022 10:32

Сви су криви, због васе прљаве политике. Немцима непадају бомбе на главу, љуљускају се у фотељама и посматрају трагедију. А ако хоцете наскодити немцима, заврните плин, сто теце преко васе земље. Зарадјујете паре ви и немци и у време рата.Лецемерје, како то другације назвати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

14.03.2022 16:13

Човјек вјероватно није слушао команданте ЛНР-а и ДНР-а,који су изјавили да ће ослободити цијелу теритотију привремено окупиране Украјине ?????.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

14.03.2022 16:31

тако је 100 посто.Њемцима је само вазан новац,а посто су јако глупи,нису предвидјели,да це руси развити јаке ракете и авионе и да це мозда једног дана бацити и на саму њемацку.То је јако могуце у скорој будуцности

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

14.03.2022 17:49

Ваљда Немачка неће бити толико луда и неодговорна да изазове ИИИ свјетски рат који би био крај човечанства.

ОДГОВОРИТЕ