РУС: Има напретка у преговорима Москве и Кијева

- У поређењу са почетком преговарачког процеса, Москва и Кијев су остварили значајан напредак у постизању резултата, изјавио је члан руске делегације и шеф комитета Думе за међународне послове Леонид Слуцки.

Свијет 13.03.2022 | 15:38
РУС: Има напретка у преговорима Москве и Кијева

"Према мојим личним очекивањима, овај напредак би се у наредних неколико дана могао развити у јединствен став обе делегације, у документе за потписивање", поручио је Слуцки за "Раша Тудеј", преносе РИА Новости.

Како је истакао Слуцки, споразуми између Москве и Кијева помоћи ће у смањењу тензија и "спасити много људи".

Са друге стране, члан украјинске делегације и саветник председника Михаил Подољак такође је потврдио да мисли да би у наредним данима могао бити постигнут напредак у преговорима са Русијом.

"Нећемо у принципу попуштати ни по једном ставу. Русија то сада разуме. Русија већ почиње конструктивно да разговара. Мислим да ћемо постићи неке резултате за неколико дана", рекао је Подољак у видео снимку објављеном на интернету, преноси агенција Ројтерс.

(Тањуг Фото: Агенције/Илустрација) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ПОГЛЕДАЈТЕ РАЗЛИКУ

13.03.2022 15:20

ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ РАТНЕ ЗОНЕ И ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ ЈАЗБИНЕ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

40 Британских обавештајаца

13.03.2022 15:23

Надамо се што прије да ће престати ратна дејства!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

13.03.2022 16:23

Русси су испразнили војне магацине.немају ресурсе да произведу нову количину оружија.врше мобилизацију али нико неће да иде на ратисте,а оне које су на превару послали,или су изгинули,или побјегли,или су преморени.Санкције такође дају резултате.,нема се више пара за ратовање.Чак ни Кина неће да им прода дјелове за војне авионе,и муницију..и сад исто ко и са србијом,док је било ЈНА и Титине муниције и оружија,пали су и жарили,како је тога нестајало тако су се и они повлачили,и на крају потписали капитулацију.Тако и са Адолфом Путлером,има 2 опције:да потпише примирје сам,повуче се са све 1 педља Украјинске територије,или да настави са окупацијом,и то може да издржи још највише 20 дана,а онда ће прећи Украјинци у контраофанзиву и биће још камаре русских лешева(и сад их има на све стране,људи се жале да су почели да труну,јер их нико некупи(у руссији спутњик неспомиње да се ратује у Украјини,питали руссе,они кажу да то није истина,да руссија није напала Украјину,"западна пропаганда"),и почео се ширит несносни смрад..а ако тај мали,наци,шизофрени патуљак неповуче војску..биће их на хиљаде још..али без обзира која од те 2 опције била,Путинова судбина се зна,или Хашки трибунал или метак у чело..он је своју судбину запечатио.,биће упамћен као Наполеон или Хитлер..а могао је од руссије да направи велесилу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.03.2022 18:22

Не видјех одавно овдје поган као што си ти , ил си усташа ил си галицијан који је дошао у ове крајеве па ти преци били на фашистичкој страни. Не прескачи терпаију човјече.

Name

Чобан

13.03.2022 20:39

Ако ти јаро мислис да једна русија за 15 дана потроси све сто има наорузања, онда или си приглуп или превисе гледас америцке филмове (то му додје исто).

Name

40 Британских обавештајаца

14.03.2022 17:10

И Прњаворе кад си се пробудио је ли било магле?!

Name

Н Н

14.03.2022 06:02

Сједите потписите споразум убио вас Бог да не гину дјеца висе и недузан народ

ОДГОВОРИТЕ