RUS: Ima napretka u pregovorima Moskve i Kijeva

- U poređenju sa početkom pregovaračkog procesa, Moskva i Kijev su ostvarili značajan napredak u postizanju rezultata, izjavio je član ruske delegacije i šef komiteta Dume za međunarodne poslove Leonid Slucki.

Svijet 13.03.2022 | 15:38
RUS: Ima napretka u pregovorima Moskve i Kijeva

"Prema mojim ličnim očekivanjima, ovaj napredak bi se u narednih nekoliko dana mogao razviti u jedinstven stav obe delegacije, u dokumente za potpisivanje", poručio je Slucki za "Raša Tudej", prenose RIA Novosti.

Kako je istakao Slucki, sporazumi između Moskve i Kijeva pomoći će u smanjenju tenzija i "spasiti mnogo ljudi".

Sa druge strane, član ukrajinske delegacije i savetnik predsednika Mihail Podoljak takođe je potvrdio da misli da bi u narednim danima mogao biti postignut napredak u pregovorima sa Rusijom.

"Nećemo u principu popuštati ni po jednom stavu. Rusija to sada razume. Rusija već počinje konstruktivno da razgovara. Mislim da ćemo postići neke rezultate za nekoliko dana", rekao je Podoljak u video snimku objavljenom na internetu, prenosi agencija Rojters.

(Tanjug Foto: Agencije/Ilustracija) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

POGLEDAJTE RAZLIKU

13.03.2022 15:20

DELEGACIJA IZ RATNE ZONE I DELEGACIJA IZ JAZBINE !

ODGOVORITE
Name

40 Britanskih obaveštajaca

13.03.2022 15:23

Nadamo se što prije da će prestati ratna dejstva!

ODGOVORITE
Name

Prnjavor

13.03.2022 16:23

Russi su ispraznili vojne magacine.nemaju resurse da proizvedu novu količinu oružija.vrše mobilizaciju ali niko neće da ide na ratiste,a one koje su na prevaru poslali,ili su izginuli,ili pobjegli,ili su premoreni.Sankcije takođe daju rezultate.,nema se više para za ratovanje.Čak ni Kina neće da im proda djelove za vojne avione,i municiju..i sad isto ko i sa srbijom,dok je bilo JNA i Titine municije i oružija,pali su i žarili,kako je toga nestajalo tako su se i oni povlačili,i na kraju potpisali kapitulaciju.Tako i sa Adolfom Putlerom,ima 2 opcije:da potpiše primirje sam,povuče se sa sve 1 pedlja Ukrajinske teritorije,ili da nastavi sa okupacijom,i to može da izdrži još najviše 20 dana,a onda će preći Ukrajinci u kontraofanzivu i biće još kamare russkih leševa(i sad ih ima na sve strane,ljudi se žale da su počeli da trunu,jer ih niko nekupi(u russiji sputnjik nespominje da se ratuje u Ukrajini,pitali russe,oni kažu da to nije istina,da russija nije napala Ukrajinu,"zapadna propaganda"),i počeo se širit nesnosni smrad..a ako taj mali,naci,šizofreni patuljak nepovuče vojsku..biće ih na hiljade još..ali bez obzira koja od te 2 opcije bila,Putinova sudbina se zna,ili Haški tribunal ili metak u čelo..on je svoju sudbinu zapečatio.,biće upamćen kao Napoleon ili Hitler..a mogao je od russije da napravi velesilu..

ODGOVORITE
Name

re

13.03.2022 18:22

Ne vidjeh odavno ovdje pogan kao što si ti , il si ustaša il si galicijan koji je došao u ove krajeve pa ti preci bili na fašističkoj strani. Ne preskači terpaiju čovječe.

Name

Čoban

13.03.2022 20:39

Ako ti jaro mislis da jedna rusija za 15 dana potrosi sve sto ima naoruzanja, onda ili si priglup ili previse gledas americke filmove (to mu dodje isto).

Name

40 Britanskih obaveštajaca

14.03.2022 17:10

I Prnjavore kad si se probudio je li bilo magle?!

Name

N N

14.03.2022 06:02

Sjedite potpisite sporazum ubio vas Bog da ne ginu djeca vise i neduzan narod

ODGOVORITE