"Похлепа Запада побиједиће њихову русофобију"

Похлепа западних брендова и компанија ће победити њихову русофобију, рекао је Дмитриј Рогозин, генерални директор Роскосмоса.

Свијет 13.03.2022 | 13:29
"Похлепа Запада побиједиће њихову русофобију"

"Тајминг повратка западних брендова и компанија у Русију зависи од тога шта ће превладати - русофобија или похлепа?", каже он.

Како додаје Рогозин, "мислим да ћете се сложити са мном - похлепа ц́е на крају победити".

Подсетимо, од почетка ратних дејстава руских снага у Украјини, велики број западних компанија и брендова прекинуо је са пословањем у и са Русијом, док ту земљу све више притискају западне санкције.

(Б92/ фото: Тањуг/АП)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Апсолутно се слаземо

13.03.2022 13:00

Побједите похлепнике и сво биолоско-хемијско зло сто су сковали против цовјецанстава ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

13.03.2022 13:01

?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Похлепа?

13.03.2022 13:13

Да је похлепа Запада лоша ствар, не би Руси имали толико олигарха и не би копирали Запад (највише у лошем)... На западу људи раде и зарађују и нема гледања ко је рôд и помоз бог. Све се плаћа и наплаћује до посљедњег цента. Нема вересије и "на образ"... Чист рачун, дуга љубав. Код Руса и нас Срба је све наопако и онда кад треба да се, рецимо, врати дуг, онда онај други почне са указивањем и почиње непријатељство... Запад је , то сам научио у мојих 25 година, боље уређен и менталитет ми се од почетка свиђао. Нема посудити новац и па да послије буде гањања и трзавица. Посудит се може, свакако али да се одма врати! Наш менталитет је, послије поређења, најгори! Нек смо ми широкогруди, отвирени, насмијани, искрени, "топли", али то није добро! Никако није добро! То је варка!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немас ти

13.03.2022 13:29

Појма о похлепи!Поједностављено, као прво ти не би ни требао да будwс у ситуацији да посудјујес! То је превара људи! Тај ко нам посудјује посудјује нама насе, ми му јос врацамо насе са каматама....

Name

Свака цаст

13.03.2022 13:55

Наси политицари би са владају по 50 година, па зар нема веце похлепе од тога? Због цега им требају толика обезбједјења ако су добри свом народу?? Запад влада правилима, а не иконама и дозивотним предсједницима (диктаторима)

Name

Јасмин

13.03.2022 14:03

Браво, потпуно се слазем.

Name

Јово

13.03.2022 14:06

Благо теби,Бог одузео памет а дао снагу за писање….

Name

Ме

13.03.2022 14:17

Све си рекао тацно.. али доцк се овај нас народ навикне на нормалаН зивот, требаце доста времена..

Name

@Похлепа?

13.03.2022 14:48

Ти уопсте не разумијес свијет у коме зивис, јер се тај свијет врти искљуциво око новца. Истина је да на западу (гдје сам зивио цијели радни вијек) људи имају одгојем усадјен осјецај лицне одговорности и радне навике које балканци немају. Али цијели западни систем вриједности поцива управо на похлепи и неутазивој амбицији. Од империјалистицке историје до данасњице апсурдног потросацког друства, запад је цијело своје постојање базирао на похлепи. Толико се боре да купе најбоље да мијењају аутомобиле, технику, одјецу, накит, намјестај... сваких пар година и гусе планету свим тим смецем које производе. Цитав смисао постојања вецини људи на западу је да зараде за бољи модел нецега, ста год то било, јер је трава увијек зеленија у сусједном двористу. Ово је нароцито изразено код американаца. Та похлепа није нузно лоса ствар, али је зивотна цињеница. То сто на западу дјецу васпитавају да новац морају зарадити сами, а не посудити или цекати наследство, не знаци да им паре нису најбитније у зивоту вец само да су одгојени да до њих додју на другацији нацин од нас.

Name

Мирослав

13.03.2022 15:18

"Свака цаст" Бас сте се налупетали. Западна похлепа, је узрок 50 ратова од другог рата, колико су их запоцели до данас. Бомбардују, па пљацкају.

Name

Други вид

13.03.2022 16:06

Дуге владавине. Стабилност. Млади политицари цесто праве старе греске. По МТ2, све док талас нема праг. Односно цивилизацијски ниво. Прво била племена, па укрупњавања, савези дрзаве, сада опет долази до имунитета и тог цивила. Нааравно похлепе ипак имају двије стране и на два мјеста су бар. Сто и с аспекта одбране од похлепе цесто и саме похлепе одрзава мане политицара. А треба разликовати од самог постојања. Наравно сто ваља засто не би постојало. Да ли новинар цију вијест цитас треба мијењати главу сваки дан да би зелудцу било боље. Не. Дакле, од канибалства у семберији само зло. Зна БН, и сви цитаоци овог.

Name

Немаш ти...2

13.03.2022 16:28

Овдје не говорим о банкама, кретену један већ о односу меду људима. Западњаци су хладни ,посебно Скандинавци. Посуде ти новац али желе назад дан послије. То је мени ок. Пушио сам цигаре са једном Швеђанином и ја, као прави "Балканац" питам "могу ли узети једну цигару?" а он мени "не можеш узети, можеш посудити!" Ту ме је "поставио на мјесто" И од тада пазим како се изражавам на шведском и схватио сам њихово размишљање. Од тада ни ја не позајмљујем, како од Швеђана тако ни од наших нити посуђујем другима осим блиским особама. О томе говорим а не о каматама. Јасно?

Name

Не уце они дјецу

13.03.2022 21:07

На западу никаквим људским втииједностима, него моцнији уце своју похлепи, преварама и да морају окрвавати руке до лаката да би се остварили у својим изопаценим вриједностима које их зафовољавају и цине срецне, а они ситомасни опет уце своју да треба таквим бити само пуки послусник ради голог презивљавања.....

Name

Усуд Запада

13.03.2022 14:09

Толика хистерија Запада на Русију, Русе и све што је руско. Дакле, огромна је фрустрација Запада, али не само то, већ показаше и које зло у себи носе. Беспризорни до максимума, а истовремено на свјетској геополитичкој мапи постају лагано ал засигурно безначајни. Русија одувијек трн у оку, одувбијек смишљани планови како је стући, а врхунац ЗЛА СА ЗАПАДА у новијој историји је изјаве оне дробаре Медлин Олбрајт, која је својевремено казала, да је неправедно и није у реду да Сибир припада Русији. Хахаха докле иду, докле су беспризорни , па то је фасцинантно. И такви да држе другима лекције по свијету и позивају се на поштивање међународно правног поретка, мнаравно само онда кад им то одговара, јер оно су ти кои су д авно сахранили приниципе међународног права.

ОДГОВОРИТЕ
Name

До скора

13.03.2022 20:55

Нисмо имали представу о каквом злу је ријец. Зивјела Русија!

Name

Ха Ха

13.03.2022 14:41

Нај више ми је жао модни креатора, неће више моћи ни гаће сашити, Кина покуповала сав Памук !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овца

13.03.2022 14:47

Наш народ није ни заслужио боље, само се бусајмо у прса и пјевајмо заједно са бајом "Не може нам нико ништа", братимимо се са Русима а ниђе везе, ко није имао посла са русима не зна шта су руси, и идемо у рат јеее.. Е какве смо овце ни не треба нам боље. Само што би у тај рат опет ишли исти а не они који су га навукли својим глупим причама, као што смо ишли и 91. За кога питам се? Е зато нам тако и треба кад смо овце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.03.2022 15:44

То је истина А ко је попљчкао све у рату у БиХ. Руси , Амери или ми. То није похлепа јел тако.

Name

А

13.03.2022 16:07

Народ будес ти. ?

Name

Хе Хе

13.03.2022 17:59

Све је ок. што си написао, али Баја и Руси, од куд ти то, зна се чији је он играч ! Он је имао задатак да увуче Русе у послове који ће пропасти, и у томе је успио, обавио задатак беспрекорно !

Name

Не постоји тај

13.03.2022 21:13

Ко це да намеце са киме це се неко братинити а са киме неце. Тацка.

Name

Стидим се

13.03.2022 21:17

Сто припадам Европској (не) цивилизавији! Узас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган ст

13.03.2022 21:48

Проста ствар... Комунизам стварао друствену имовину.. Самодопринос од радника 3%. Код нас су покупили лопови... Досла на ред са запада Украјина.. Следеца је бугарска.. Па румунија... Недају руси сто је давно стецено...

ОДГОВОРИТЕ