Делегати траже хитно засједање Дома народа БиХ

 - Пет делегата Дома народа Параламентарне скупштине БиХ упутило је члановима Колегијума овог дома захтјев за хитну сједницу на којој би био разматран приједлог закона о измјенама и допунама Закона о акцизама и приједлог закона о допуни Закона о порезу на додату вриједност /ПДВ/.

Босна и Херцеговина 11.03.2022 | 17:31
Делегати траже хитно засједање Дома народа БиХ

Иницијатор окупљања делегата ради упућивања захтјева за хитну сједницу је делегат Клуба бошњачког народа Денис Бећировић /СДП/, а захтјев су потписали и делегати Златко Милетић, Младен Босић, Муниб Јусуфовић и Асим Сарајлић, саопштено је из СДП-а.

Они траже да предсједавајући Дома народа Драган Човић и први и други замјеник Никола Шпирић и Бакир Изетбеговић сазову хитну сједницу најкасније у року од три дана од дана достављања захтјева у парламентарну процедуру.

Захтјев за хитно одржавање сједнице Дома народа БиХ јуче је Колегију тога дома упутио и делегат Младен Босић (СДС). 

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ усвојио је у сриједу, 9. марта, законе о измјенама и допунама закона о акцизама и о порезу на додату вриједност, који треба да буду потвђени и у Дому народа Парламента БиХ..

Приједлог закона о измјенама Закона о акцизама у БиХ подразумијева укидање акциза на гориво, што би довело до смањење цијене литра горива од 35 до 40 фенинга. Предлагач овог закона је Саша Магазиновић (СДП).

Приједлогом закона о допуни Закона о ПДВ-у предвиђено је снижење стопе ПДВ-а на пет одсто за лијекове и здравствена помагла, хљеб од свих врста брашна, млијеко, уље, шећер и садни материјал, а предложио га је посланик у Представничком дому парламента БиХ Мирко Шаровић (СДС).

(БН/Срна) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

?

11.03.2022 18:17

Сви владајући имају по неколико радних места, а народ гладан. Е мој народе, сам си крив

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ипе

11.03.2022 20:27

За сљедеће изборе глас на изборима ником дати испод вреће брашна и картон уља. БАГРО ви ћете и даље руски кавијар и амерички виски,а народ са којим владате,гледа како за исто пара узме само мање,како Фадил рече.

Name

Митар

11.03.2022 18:48

Нема од тог ниста. Бакир и Цовиц те Додик неце дозволити укидање акциза јер они су против свог народа .

ОДГОВОРИТЕ