Скупштина открила манипулацију извршне власти

“Последња сједница НС Републике Српске на којој се расправљало о стању у области борачко-инвалидске заштите одвијала се по унапријед утвреном сценарију извршне власти и владајуће већине која жели да подијели борце. Резултат те сједнице су усвојени унапријед дефинисани, скандалозни закључци који не доприносе побољшању статусног и материјалног положаја борачких категорија”.

Република Српска 11.03.2022 | 17:00
Скупштина открила манипулацију извршне власти

Поручено је то са сједнице Координационог одбора регије Бијељина којој су присуствовали представници Градске борачке организације Бијељина, општинских борачких организација Угљевик, Лопаре, Пелагићево и Доњи Жабар, Удружење ветерана Борачке организације Републике Српске Брчко дистрикт, Удружење "РВИ 91 Брчко дистрикт" и брчанско Удружење породица погинулих бораца Републике Српске.

Предсједник Градске борачке организације Бијељина Миодраг Стевановић рекао је на конференцији за новинаре у Бијељини да је на сједници Координационог одбора изражено незадовољство протеклом посебном сједницом Народне скупштине Српске о борачким категоријама.

“Јединственог смо става да се у најмању руку та сједница претворила у самопромоцију одређених људи, организација и народних посланика који су највише хтјели да промовишу себе лично и најмање су се бавили борачком проблематиком”, истакао је Стевановић.

Предсједник Општинске борачке организације Лопаре Ристо Радић сматра да закључци Народне скупштине Српске представљају вјешту манилупацију извршне власти јер се истим дефинишу мјере које се примјењују дужи низ година, а које до сада нису дале никакве резултате.

“Сматрамо да досадашњи институционални облици борбе и залагање за права борачких категорија кроз разговор и партнерски однос са институцијама власти више немају никаквог смислила, те да се мора прећи на припрему и организовање ванинституционалних облика борбе за права борачке категорије. Координациони одбор борачких орзанизација регије Бијељина позива све општинске и градске организације на заједнички састанак ради постизања пуног јединства унутар БОРС-а и дефинисанања начина и облика ванинституционалне борбе за побољшање статусног и материјалног положаја свих борачких категорија”, рекао је Радић.

Предсједник Општинске борачке организације Угљевик Јован Маринковић позива на јединство и расправу о стварним правима бораца и ономе што стварно треба борачкој популацији и становништву.

“То су веће инвалиднине и већи борачки додатак и то да не дозволимо Министарству рада и борачко-инвалидске заштите да нас дијели. Они нас подцјењуну зато што траже од Одјељења за борачко- инвалидску заштиту и Борачке организације да правимо нове групе бораца који се зову социјално угрожени или неугрожени. Кад смо ишли у рат и бранили ову државу нико нас није питао јесмо ли угрожени или не. Ако доносимо право на борачки додатак свим незапосленим борцима онда мора свим, а не да онај ко има 49 дунума земље додатак добије, а онај што има 50 не добије.”

То је ван сваке памети, закључује Маринковић.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Медији

11.03.2022 16:12

Као проблем. Нетреба нам то. То су опозиционе приватности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

11.03.2022 16:16

Драги моји борци не јебе вас нико ни 2% вас је проблем сто сте остали зиви .

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ БЕЗ ЗДРАВСТВЕНЕ З.

11.03.2022 16:19

СКДАМО ИХ СА ВЛАСТИ У ОКТОБРУ САМО СВИ БОРЦИ НА ГЛАСАЊЕ. ПРВА КАТЕГОРИЈА НЕУАПОСЛЕН 62 ГОД. ЗИВИ ОД 75 КМ.Б. Д.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.03.2022 22:46

Срамота. То показује колико цијенимо наше борце,

Name

борац

11.03.2022 16:28

Једини мој неуспјесан посао је борба за РС са осталим сам задовољан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИТАЈТЕ ЗУПЉАНИНС

11.03.2022 16:46

ПРЕСЈЕДНИЦЕ ЗЕЛКА ЦВИЈАНОВИЦ.. СЛАБО ТЕ ЈЕ САВЈЕТОВАО ЗУПЛКАНИН.. И ЈЕДНО И ДРУО ЈЕ СЉАМ И СМЕЦЕ ФУЈЈЈ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

11.03.2022 16:50

Само радикалне мјере могу натјерати ове лопове да раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац 2

11.03.2022 17:04

Нема подјела,страначке вође удаљити из борачког руководства,борачки по мјесецу учесћа на борбеној линији,кривично иматеријално да одговара ко је фалфиковао потврду заједно са оним које издао потврду ,е зато треба јавна евиденција и ето средстава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле, али зовите ме Баја

11.03.2022 17:44

За 20 година нико се од бораца низашта неће жалити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крушко

11.03.2022 17:53

Народ је стадо оваца без овна предводника, а керова имамо превише!

ОДГОВОРИТЕ