Skupština otkrila manipulaciju izvršne vlasti

“Poslednja sjednica NS Republike Srpske na kojoj se raspravljalo o stanju u oblasti boračko-invalidske zaštite odvijala se po unaprijed utvrenom scenariju izvršne vlasti i vladajuće većine koja želi da podijeli borce. Rezultat te sjednice su usvojeni unaprijed definisani, skandalozni zaključci koji ne doprinose poboljšanju statusnog i materijalnog položaja boračkih kategorija”.

Republika Srpska 11.03.2022 | 17:00
Skupština otkrila manipulaciju izvršne vlasti

Poručeno je to sa sjednice Koordinacionog odbora regije Bijeljina kojoj su prisustvovali predstavnici Gradske boračke organizacije Bijeljina, opštinskih boračkih organizacija Ugljevik, Lopare, Pelagićevo i Donji Žabar, Udruženje veterana Boračke organizacije Republike Srpske Brčko distrikt, Udruženje "RVI 91 Brčko distrikt" i brčansko Udruženje porodica poginulih boraca Republike Srpske.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Bijeljina Miodrag Stevanović rekao je na konferenciji za novinare u Bijeljini da je na sjednici Кoordinacionog odbora izraženo nezadovoljstvo proteklom posebnom sjednicom Narodne skupštine Srpske o boračkim kategorijama.

“Jedinstvenog smo stava da se u najmanju ruku ta sjednica pretvorila u samopromociju određenih ljudi, organizacija i narodnih poslanika koji su najviše htjeli da promovišu sebe lično i najmanje su se bavili boračkom problematikom”, istakao je Stevanović.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Lopare Risto Radić smatra da zaključci Narodne skupštine Srpske predstavljaju vještu manilupaciju izvršne vlasti jer se istim definišu mjere koje se primjenjuju duži niz godina, a koje do sada nisu dale nikakve rezultate.

“Smatramo da dosadašnji institucionalni oblici borbe i zalaganje za prava boračkih kategorija kroz razgovor i partnerski odnos sa institucijama vlasti više nemaju nikakvog smislila, te da se mora preći na pripremu i organizovanje vaninstitucionalnih oblika borbe za prava boračke kategorije. Koordinacioni odbor boračkih orzanizacija regije Bijeljina poziva sve opštinske i gradske organizacije na zajednički sastanak radi postizanja punog jedinstva unutar BORS-a i definisananja načina i oblika vaninstitucionalne borbe za poboljšanje statusnog i materijalnog položaja svih boračkih kategorija”, rekao je Radić.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Ugljevik Jovan Marinković poziva na jedinstvo i raspravu o stvarnim pravima boraca i onome što stvarno treba boračkoj populaciji i stanovništvu.

“To su veće invalidnine i veći borački dodatak i to da ne dozvolimo Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite da nas dijeli. Oni nas podcjenjunu zato što traže od Odjeljenja za boračko- invalidsku zaštitu i Boračke organizacije da pravimo nove grupe boraca koji se zovu socijalno ugroženi ili neugroženi. Kad smo išli u rat i branili ovu državu niko nas nije pitao jesmo li ugroženi ili ne. Ako donosimo pravo na borački dodatak svim nezaposlenim borcima onda mora svim, a ne da onaj ko ima 49 dunuma zemlje dodatak dobije, a onaj što ima 50 ne dobije.”

To je van svake pameti, zaključuje Marinković.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Mediji

11.03.2022 16:12

Kao problem. Netreba nam to. To su opozicione privatnosti.

ODGOVORITE
Name

Tatar

11.03.2022 16:16

Dragi moji borci ne jebe vas niko ni 2% vas je problem sto ste ostali zivi .

ODGOVORITE
Name

BORAC BEZ ZDRAVSTVENE Z.

11.03.2022 16:19

SKDAMO IH SA VLASTI U OKTOBRU SAMO SVI BORCI NA GLASANJE. PRVA KATEGORIJA NEUAPOSLEN 62 GOD. ZIVI OD 75 KM.B. D.

ODGOVORITE
Name

Re

11.03.2022 22:46

Sramota. To pokazuje koliko cijenimo naše borce,

Name

borac

11.03.2022 16:28

Jedini moj neuspjesan posao je borba za RS sa ostalim sam zadovoljan.

ODGOVORITE
Name

PITAJTE ZUPLJANINS

11.03.2022 16:46

PRESJEDNICE ZELKA CVIJANOVIC.. SLABO TE JE SAVJETOVAO ZUPLKANIN.. I JEDNO I DRUO JE SLJAM I SMECE FUJJJ?

ODGOVORITE
Name

Borac

11.03.2022 16:50

Samo radikalne mjere mogu natjerati ove lopove da rade.

ODGOVORITE
Name

borac 2

11.03.2022 17:04

Nema podjela,stranačke vođe udaljiti iz boračkog rukovodstva,borački po mjesecu učesća na borbenoj liniji,krivično imaterijalno da odgovara ko je falfikovao potvrdu zajedno sa onim koje izdao potvrdu ,e zato treba javna evidencija i eto sredstava.

ODGOVORITE
Name

Mile, ali zovite me Baja

11.03.2022 17:44

Za 20 godina niko se od boraca nizašta neće žaliti...

ODGOVORITE
Name

Kruško

11.03.2022 17:53

Narod je stado ovaca bez ovna predvodnika, a kerova imamo previše!

ODGOVORITE