Власт се мора одрећи дијела зараде због грађана

- Вијест да су цијене дизела на појединим пумпама у БиХ јутрос достигле и 3,66 КМ је невјероватна. Укидање акциза је хитна потреба и зато апелујем да Дом народа БиХ хитно потврди Закон о измјени и допуни Закона о акцизама- казала је Мира Пекић, економиста и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ,

Република Српска 11.03.2022 | 15:30
Власт се мора одрећи дијела зараде због грађана

Она је подсјетила да су акцизе саставни дио цијене горива и да куповином горива људи, практично, плаћају и пумпашима и држави.

- Власт се мора одрећи дијела своје зараде, као што се мора контролисати и маржа. Да је Савјет министара БиХ на вријеме реаговао и предложио мјере за гориво и ПДВ сад не бисмо били у милости или немилости Дома народа БиХ. Зато је јучерашње оглашавање предсједавајућег Савјета министара који је све вријеме ћутао, а сад наједном критикује парламентарни рад, у најмању руку неукусно - рекла је Пекићева.

Она је нагласила да би политизација овог питања, које је од насушне потребе и за грађане и за привреду, била избјегнута да је Савјет министара БиХ предложио мјере.

- Забили су главу у пијесак, баве се политичарењем, а посланици раде и њихов посао – закључила је Пекићева. 

(БН) 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

САВЈЕТНИК ЗЕЉКИН

11.03.2022 14:49

ДОК САВЈЕТНИК ЗЕЉКЕ ЦВИЈАНОВИЦ... ЗУПЉАНИН РАЗМИСЛИ.. ОН ЈЕ ФАЦА.. ??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томи

11.03.2022 14:51

Немојте Мили вадити паре из дјепа то није постено

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

11.03.2022 15:03

Само немојте да се Додик нечега одриче, он има двоје незапослене дјеце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

11.03.2022 15:26

Ма какво њихово политицарење они да иста раде не би била оваква ситуација

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дика

11.03.2022 15:28

Нису то градјани вец робови, да се не лаземо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Људи

11.03.2022 15:53

ја све ово са нафтом гледам и нешто ми стварно није јасно. Кад је задњи пут нафта била 150 УСД по барелу гориво је било 2,6 БАМ сад кад је 130 на пумпама је прешло 3 КМ и још ће расти. Пумпаџије дижу цијене исте набавке горива из сата у сат на основу инф из медија рецимо да У и Р нису постигле договор или нпр да УАЕ неће повећати производњу нафте и сл. Ајде, ко не ту луд? Или, пумпаџије чији је лоби јак користе прилику за додатно богаћење, па њима се и те казне исплате како не разумјете! Власт је сувише корумпирана и неспособна да заштити грађане. Људи 2 + 2 је 4!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма неће

11.03.2022 16:24

укинути акцизе на гориво не секирајте се

ОДГОВОРИТЕ
Name

даца

11.03.2022 17:09

ја како знам да по вазецем закону ако се срества тросе ненамијенски аутоматски сеобуставља исплата истих акцизе су усвојене за изградњу путне мрезе ,а одистих није направит ни један метар пута то знаци акцизе аутоматски се морају престати узимати од градјана

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја сам опет

11.03.2022 18:01

Нису то зараде то су примања

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАЊЕ

12.03.2022 05:20

Власт и трговци горива би морали знати да је народ притјеран уз зид и да ће морати штедити. Ве-е цијене аутоматски значи велики пад потрошње, а тиме и прихода власницима пумпи и држави. Исдтовремено због високи цијена смањује се обим активности код превозника који неће моћо плаћати возаче. Резултат да ће возачи масовно напуштати и одлазити вани, јер је на западу велика потражња. Значи угасиће се и ово мало сиротињске привреде. Пошто у власи имамо неразумне људе који раде само за личну корист, једино рјешење је принудити их да под притиском улице поднесу оставке, јер је то нормалан механизам у цивилизованом свијету. Међутим, да би се то десило имамо социопсихолошки проблем у народу, јер народ у страху да не буде горе и попут куване жабе ужива у тихом умирању. Проблем је што и вође и њихове следбенице незнају да и они на лагано умиру, јер давно је било свака треће генерација из ципела у опанке и обрнуту, а данас кад су динамична дешавања једна генерација више од три пута из опанака у ципеле и обрнуто. Правда на крају постоји, јер они који падају са велике висине обично упадну у долини из које никад не изађу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зз

12.03.2022 16:10

Јеботи такву власт ако се одрице дијела примања за народ.ко јебе народ,,они су их и бирали,па нек сада и трпе

ОДГОВОРИТЕ