Власт Српске ништа није урадила за побољшање стања

Бореновић је рекао да власт скоро ништа није урадила за побољшање економског стања: 

Република Српска 11.03.2022 | 12:42
Власт Српске ништа није урадила за побољшање стања

"Ми смо вечерас овдје да разговарамо са нашим народом, да видимо који су то кључни проблеми и како их рјешавати. Овдје смо дошли директно из Парламентарне скупштине БиХ, гдје смо у Представничком дому усвојили укидање акциза на нафтне деривате, да бар гориво појефтини за 40 фенинга, као и да се смањи стопа ПДВ-а на 5%.

Али да би то ступило на снагу, мора да буде усвојено у Дому народа и ја не могу да вјерујем да већ данас нису заказали сједницу да се укину акцизе и да се у овом дивљању цијена колико-толико помогне народу – рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић уочи трибине „Разговор са грађанима“ која је синоћ одржана у насељу Дуго Поље крај Модриче. 

Бореновић је рекао да власт скоро ништа није урадила за побољшање економског стања: 

- Опет показују да немају никаквог слуха за потребе грађана. Ми користимо сваку прилику да у свакој локалној заједници попричамо са народом, да видимо које су то потребе и шта ми поводом тога можемо урадити. Има још мјера које се у овом периоду морају усвојити. Власт то не ради, ми као опозициони посланици радимо, предлажемо и то је оно што народ од нас очекује – додао је Бореновић. 

Јелена Тривић, потпредсједница ПДП-а и народни посланик, рекла је да је претходни пут била у Дугом Пољу у кампањи 2020. године, да подржи тадашњег кандидата Јовицу Радуловића и да јој је велико задовољство што сада може да је дочека као начелник. 

- С друге стране, када се осврнем на посебну сједницу о правима бораца, прилично сам разочарана усвоеним закључцима. Њихова суштина је да се формиира нека радна група и комисија, а познато је да када хоћете да се неки проблем не ријеши, онда формирате комисију која ће то развлачити. Сједница није изњедрила оно што је требала: јасне закључке у правцу побољшања статуса бораца и борачке популације. Ми из опозиције нисмо жељели да политизујемо ту тему, него да се око ње сви објединимо, али заиста је било провидно то што је власт припремила одређене групације да нешто хвале, умјесто да причају о стварним проблемима – рекла је Тривићева. 

Она се осврнула на изјаву српског члана Предсједништва БиХ, г. Додика, у којој је рекао да очекује да БиХ добије кандидатски статус за ЕУ: 

- Невјероватно је да сада такву изјаву чујемо од човјека који говори да је БиХ пропала, сјећамо се добро његових ријечи „Гоодбyе БиХ, wелцоме Рсеxит“.

Шта је сада са враћањем надлежности, да ли је од тога одустао? Нека каже народу какву политику са позиције власти води, да ли се залаже за БиХ или Републику Српску, како је то до скоро причао? Прича о кандидатском статусу, а он и ретроградне структуре, СНСД-СДА-ХДЗ, су оковале ову земљу у корупцију, криминал цвјета, подредили су институције мафији и одметнутим групама... и причају о кандидатском статусу. То је та лицемјерна политика, која нема ни главу ни реп, само служи замајавању јавности.

Ми са таквим структрама нигдје нисмо приспјели. И није ствар у томе да ли нама само по себи чланство у ЕУ доноси неку корист, него је ствар у томе да се сами требамо изборити за нови систем, побједу над корупцијом, да кренемо напријед, а то не могу учинити људи попут Додика, Изетбеговића и Човића – истакла је Тривићева. 

Поред ових тема, мјештани Дугог Поља су показали заинтересованост за теме попут положаја младих, одласка становништва, демографије и пољопривреде. 

Скупу су присуствовали и начелник општине Модрича Јовица Радуловић, генерални секретар ПДП-а Мира Пекић и предсједник Општинског одбора ПДП-а Модрича Милутин Поповић. 

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ре

11.03.2022 12:24

Гдје ће урадити када задужише и покрадоше све поред вас опозициони шминкера у РС, и опет ће побједити на изборима у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАРИЦАА. ЈЕЛЕНА

11.03.2022 12:52

ЈЕЛЕНА НАСА ЦАРИЦА.. НАСА ПРЕСЈЕДНИЦА.. ЗЛСТНО ДЈЕТЕ.. НЕКА ВОДИ РС...

ОДГОВОРИТЕ
Name

З

11.03.2022 16:25

Нека ти води домаћинство. Мени не треба.

Name

Милан

11.03.2022 18:48

Неко ко је набубао пар књига напамет и добио докторску дисертацију а при томе не зна честито написати један допис говори о томе да ли је неко други побољшао опште друштвено стање. Земљо отвори се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

11.03.2022 20:58

Претпостављам да си ти професор економије па си компетентан да оцјењујес нецији докторат и струцност? Сигурно си предавао Јелени неки премдет на факуктету па знас да уци напамет... Не смета ти нови директор Института за здравство, а смета ти једна од ријетких истински образованих особа у цијелој БиХ? Побољсања друственог стања нема због тебе и таквих као ти, а не због Милорада, Јелене, или било кога другог. Они само користе идиотизам и ретардираност народа који није довољно паметан ни да направи разлику измедју сарлатана и интелектуалца.