Vlast Srpske ništa nije uradila za poboljšanje stanja

Borenović je rekao da vlast skoro ništa nije uradila za poboljšanje ekonomskog stanja: 

Republika Srpska 11.03.2022 | 12:42
Vlast Srpske ništa nije uradila za poboljšanje stanja

"Mi smo večeras ovdje da razgovaramo sa našim narodom, da vidimo koji su to ključni problemi i kako ih rješavati. Ovdje smo došli direktno iz Parlamentarne skupštine BiH, gdje smo u Predstavničkom domu usvojili ukidanje akciza na naftne derivate, da bar gorivo pojeftini za 40 feninga, kao i da se smanji stopa PDV-a na 5%.

Ali da bi to stupilo na snagu, mora da bude usvojeno u Domu naroda i ja ne mogu da vjerujem da već danas nisu zakazali sjednicu da se ukinu akcize i da se u ovom divljanju cijena koliko-toliko pomogne narodu – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović uoči tribine „Razgovor sa građanima“ koja je sinoć održana u naselju Dugo Polje kraj Modriče. 

Borenović je rekao da vlast skoro ništa nije uradila za poboljšanje ekonomskog stanja: 

- Opet pokazuju da nemaju nikakvog sluha za potrebe građana. Mi koristimo svaku priliku da u svakoj lokalnoj zajednici popričamo sa narodom, da vidimo koje su to potrebe i šta mi povodom toga možemo uraditi. Ima još mjera koje se u ovom periodu moraju usvojiti. Vlast to ne radi, mi kao opozicioni poslanici radimo, predlažemo i to je ono što narod od nas očekuje – dodao je Borenović. 

Jelena Trivić, potpredsjednica PDP-a i narodni poslanik, rekla je da je prethodni put bila u Dugom Polju u kampanji 2020. godine, da podrži tadašnjeg kandidata Jovicu Radulovića i da joj je veliko zadovoljstvo što sada može da je dočeka kao načelnik. 

- S druge strane, kada se osvrnem na posebnu sjednicu o pravima boraca, prilično sam razočarana usvoenim zaključcima. NJihova suština je da se formiira neka radna grupa i komisija, a poznato je da kada hoćete da se neki problem ne riješi, onda formirate komisiju koja će to razvlačiti. Sjednica nije iznjedrila ono što je trebala: jasne zaključke u pravcu poboljšanja statusa boraca i boračke populacije. Mi iz opozicije nismo željeli da politizujemo tu temu, nego da se oko nje svi objedinimo, ali zaista je bilo providno to što je vlast pripremila određene grupacije da nešto hvale, umjesto da pričaju o stvarnim problemima – rekla je Trivićeva. 

Ona se osvrnula na izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH, g. Dodika, u kojoj je rekao da očekuje da BiH dobije kandidatski status za EU: 

- Nevjerovatno je da sada takvu izjavu čujemo od čovjeka koji govori da je BiH propala, sjećamo se dobro njegovih riječi „Goodbye BiH, welcome Rsexit“.

Šta je sada sa vraćanjem nadležnosti, da li je od toga odustao? Neka kaže narodu kakvu politiku sa pozicije vlasti vodi, da li se zalaže za BiH ili Republiku Srpsku, kako je to do skoro pričao? Priča o kandidatskom statusu, a on i retrogradne strukture, SNSD-SDA-HDZ, su okovale ovu zemlju u korupciju, kriminal cvjeta, podredili su institucije mafiji i odmetnutim grupama... i pričaju o kandidatskom statusu. To je ta licemjerna politika, koja nema ni glavu ni rep, samo služi zamajavanju javnosti.

Mi sa takvim struktrama nigdje nismo prispjeli. I nije stvar u tome da li nama samo po sebi članstvo u EU donosi neku korist, nego je stvar u tome da se sami trebamo izboriti za novi sistem, pobjedu nad korupcijom, da krenemo naprijed, a to ne mogu učiniti ljudi poput Dodika, Izetbegovića i Čovića – istakla je Trivićeva. 

Pored ovih tema, mještani Dugog Polja su pokazali zainteresovanost za teme poput položaja mladih, odlaska stanovništva, demografije i poljoprivrede. 

Skupu su prisustvovali i načelnik opštine Modriča Jovica Radulović, generalni sekretar PDP-a Mira Pekić i predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Modriča Milutin Popović. 

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Re

11.03.2022 12:24

Gdje će uraditi kada zadužiše i pokradoše sve pored vas opozicioni šminkera u RS, i opet će pobjediti na izborima u RS.

ODGOVORITE
Name

ZARICAA. JELENA

11.03.2022 12:52

JELENA NASA CARICA.. NASA PRESJEDNICA.. ZLSTNO DJETE.. NEKA VODI RS...

ODGOVORITE
Name

Z

11.03.2022 16:25

Neka ti vodi domaćinstvo. Meni ne treba.

Name

Milan

11.03.2022 18:48

Neko ko je nabubao par knjiga napamet i dobio doktorsku disertaciju a pri tome ne zna čestito napisati jedan dopis govori o tome da li je neko drugi poboljšao opšte društveno stanje. Zemljo otvori se.

ODGOVORITE
Name

???

11.03.2022 20:58

Pretpostavljam da si ti profesor ekonomije pa si kompetentan da ocjenjujes neciji doktorat i strucnost? Sigurno si predavao Jeleni neki premdet na fakuktetu pa znas da uci napamet... Ne smeta ti novi direktor Instituta za zdravstvo, a smeta ti jedna od rijetkih istinski obrazovanih osoba u cijeloj BiH? Poboljsanja drustvenog stanja nema zbog tebe i takvih kao ti, a ne zbog Milorada, Jelene, ili bilo koga drugog. Oni samo koriste idiotizam i retardiranost naroda koji nije dovoljno pametan ni da napravi razliku izmedju sarlatana i intelektualca.