Одуговлаче сједницу само да не подрже укидање акциза

"Тражим да се сједница Дома народа БиХ закаже одмах и да се ова власт коначно уозбиљи, истакао је Мирко Шаровић, предсједник СДС. 

Република Српска 11.03.2022 | 11:14
Одуговлаче сједницу само да не подрже укидање акциза

Заказивање сједнице Дома народа БиХ за 24. март, тврди Шаровић, представља непотребно одугловачење и куповину времена које грађани немају јер цијене дивљају на дневној основи. Очигледно СНСД жели да куповином времена нађе оправдање да не подржи укидање акциза и смањење ПДВ-а.

"Друге земље већ увелико имплементирају различите и свеобухватније мјере а ми све радимо лагодно и полако без журбе а све гори. Ако и усвоје све оно што је већ усвојио Представнички дом, имплементација мјера због кашњења може се почети примјењивати у најбољем случају у мају." - нагласио је Шаровић. 

Он је поручио да је сједница Дома народа на којој би се расправљало о укидању акциза и смањењу ПДВ на основне животне намирнице требала бити већ сутра  и да је сад одговорност на три владајуће странке СНСД-СДА-ХДЗ. 

"Да је било одговорности с њихове стране већ би наши приједлози били усвојени и у Дому народа БиХ а данас би већ размишљали о следећем пакету мјера за грађане у ово тешко вријеме инфлације и кризе. Нови пакет помоћи и подршке становништву и привредницима је ургентно потребан и на његовој припреми треба почети радити одмах и бити брз како би се надоградио постојећи пакет који је прошао на Представничком дому Парламента БиХ." - закључио је Шаровић.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Да

11.03.2022 10:30

Нема од тога ништа Шаровицу онда нема будздта како исплатити плате и пензије ...привреда не постоји и не ради а кредит више нико не да ...нај срећнији би био да пензионер поцркају они су зло овог народа дају глас за 50 марака зато што Додик стално диже кредите а шта ће сада ... и ја сам пензионер и ко бајаги борац ... са 205 марака борачког ништа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

11.03.2022 11:49

Какви пензионери, нико висе не гласа за секту осим хорде ухљеба које су запослили на будзет и њихових породица. Ако неко треба да нестане да би нам било боље, то нису пензионери вец паразити запослени у институцијама, сколству, здравству, итд. Ја им не зелим крај какв ти призивас за пензионере, само бих им позелио да нам се скину са грбаце и да конацно додје вријеме када це зивјети како су заслузили а не како су се "снасли".

Name

Ре Да

11.03.2022 16:20

О каквом будзету прицамо, акцизе та гориво су за изградњу цеста а бе крпљење рупа сто су их лопови направили?

Name

Баја

11.03.2022 10:40

Напокон да те и ја подрзим у нецему,времена нема за цекање,ако се мисли дјеловати,радити то сто пре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миха

11.03.2022 11:00

Кад год да се усвоји треба бар 6 мјесеци, у најбољем случају, да се почне примјењивати...тако да не треба народу дзаба стварати лажну наду

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

11.03.2022 11:32

Ма позовите народ на улице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

11.03.2022 12:13

јеси открио топлу воду,па сто опозтиција не организује протесте,како ураде у свакој нормалној дрзави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давид

11.03.2022 14:39

Мој Миркане од твог приједлога нема ниста,то је неизводљиво и теби самом треба да буде јасно.